Google dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarını uyardı: Kritik güvenlik açığı tespit edildi! Hemen güncelleyin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarını uyardı: Kritik güvenlik açığı tespit edildi! Hemen güncelleyin

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Google, arama motoru Chrome'u kullanan herkesi uyardı. Şirket, yaptığı son bir duyuruda kritik bir güvenlik açığının tespit edildiğini açıkladı.

Google, bilgisayar korsanlarının (hacker) Chrome tarayıcısında aktif olarak yararlanabildiği yeni bir sıfır gün güvenlik açığı (CVE-2023-2033) tespit edildiğini ve bu açığı kapatmak için bant dışı güncellemeler yayınladığını açıkladı. Dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan Google, tüm kullanıcılarının Chrome tarayıcılarını en kısa sürede 112.0.5615.121 sürümüne güncellemeleri için uyardı. 

The Hacker News'in haberine göre, kısa süre önce teknoloji devi Google, Chrome web tarayıcısında aktif olarak kullanılan bir sıfır gün açığını çözmek için bant dışı güncellemeler yayınladı. Söz konusu güvenlik açığı, 2023 yılının başından bu yana ele alınması gereken ilk bu tür büyük güvenlik sorunu oldu. 

GOOGLE KRİTİK GÜVENLİK AÇIĞINI TESPİT ETTİ

CVE-2023-2033 olarak belirtilen yüksek önem dereceli güvenlik açığı, V8 JavaScript motorunda bir sorun olarak açıklandı. Google'ın Tehdit Analizi Grubundan (Threat Analysis Group / TAG) Clement Lecigne, sorunu 11 Nisan 2023 günü bildirdi. 

ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nün (NIST) Ulusal Güvenlik Açığı Veritabanına (NVD) göre, bu sorun, uzaktaki bir saldırganın hazırlanmış bir HTML sayfası aracılığıyla yığın bozulmasından potansiyel olarak yararlanmasına izin verebilmekte. 

Teknoloji devi Google, CVE-2023-2033 güvenlik açığının mevcut olduğunu kabul etti.

Ayrıca CVE-2023-2033 açığının, 2022'de tespit edilen ve Google tarafından düzeltilen CVE-2022-1096, CVE-2022-1364, CVE-2022-3723 ve CVE-2022-4262 kodunu taşıyan dört tür karışıklık kusuruyla (type confusion flaw) benzerlikler taşıdığı görüldü. 

Bu arada Google, geçtiğimiz yıl Chrome'da toplam dokuz sıfır gün güvenlik açığını kapattı.

Kullanıcıların potansiyel tehditleri azaltmak için Windows, macOS ve Linux işletim sistemiyle çalışan Chrome tarayıcılarını 112.0.5615.121 sürümüne yükseltmeleri öneriliyor.

(The Hacker News)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...