Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'ndeki temaslarına başladı
Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 Liderler Zirvesi devam ediyor. Zirvede bir karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo karşıladı. Hızla temaslarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İtalya Başbakanı Meloni ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile ayaküstü sohbet etti. Erdoğan ayrıca Prens Selman ile birebir görüşmede gerçekleştirdi.
G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.
Zirveye ev sahipliği yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, toplantı öncesinde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo karşıladı. İkili karşılama töreninde hatıra fotoğrafı çektirdi
İLK OTURUM DÜZENLENDİ
Resmi karşılama töreni sonrasında liderler, "Gıda ve Enerji Güvenliği" oturumuna geçti.
MELONİ İLE İLK TEMAS
Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun yapılacağı salonda İtalya Başbakanı Meloni ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ayaküstü sohbet etti. Erdoğan'ın İtalya'nın yeni Başbakanı Meloni ilk birebir teması oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya'nın yeni Başbakanı Meloni ayak üstü sohbet ederken...
MACRON'A ALIŞILAN HAREKET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile de ayaküstü sohbet etti. Sohbette Erdoğan'ın yine Macron'un omuza eline koyarak konuşması dikkat çekti.
SELMAN İLE GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü.
Zirvenin yapıldığı Apurva Kempinski'de iki lider, basına kapalı, bir araya geldi.
KATILIMCI ÜLKELER
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı zirveye, G20'yi oluşturan Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) liderleri iştirak ediyor.
PUTİN KATILMADI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirveye katılmazken, Rusya'yı zirvede Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un başkanlık ettiği bir heyet temsil ediyor.
Dünyanın en büyük ekonomilerini bir araya getiren G20 Zirvesi'nin resmi gündeminde, küresel sağlık mimarisi, sürdürülebilir enerji dönüşümü ve dijital dönüşüm konuları bulunuyor.
ZİRVE KRİZLERİN GÖLGESİNDE
Rusya-Ukrayna savaşı, enerji, enflasyon ve iklim krizlerinin aynı anda yaşandığı bir dönemde gerçekleşen zirve, ilklere de sahne oluyor.
ABD Başkanı Joe Biden başkan olmasının ardından, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le ilk kez yüz yüze geldi.
GUTERRES RUS HEYETİYLE GÖRÜŞECEK
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, dün düzenlediği basın toplantısında, bugün Lavrov ile bir toplantı yapacağını bildirdi.
Zirve, açılış konuşmalarının ardından çeşitli toplantılar ve bire bir görüşmelerle devam edecek.
TAHIL ANLAŞMASI GÜNDEMDE
Ayrıca, heyetlerin 19 Kasım'da sona erecek tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasına ilişkin görüşmeler yapması bekleniyor.
G20'nin bu yılki ev sahibi Endonezya, zirve kapsamında, Adil Enerji Dönüşümü Ortaklığı programını açıklayacak.