Instagram’dan şaşırtan hamle! Mark Zuckerberg açıkladı: Telegram’ın popüler özelliği geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Instagram’dan şaşırtan hamle! Mark Zuckerberg açıkladı: Telegram’ın popüler özelliği geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta bu defa farklı bir platformu kopyalamaya odaklandı, üstelik sosyal medya ağı değil bir mesajlaşma platformu; Telegram. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, tek yönlü mesajlaşma hizmeti sunacak olan ‘yayın kanalları’ özelliğini duyurdu. 

Teknoloji devi ve Facebook, Instagram, WhatsApp’ın sahibi Meta, yeni özelliklerle platformlarını güçlendirmeye çalışıyor. En popüler anlık mesajlaşma uygulamasını ve sosyal medya ağlarını elinde tutan şirket, zaman zaman özgün özellikler katsa da rakip platformların özelliklerini kopyalamaktan hiç çekinmiyor. Özellikle Instagram şimdiye kadar en popüler bazı özelliklerini rakiplerinden kopyaladı. Buna en iyi örnekler, TikTok'dan kopyalanan Reels videoları ve Snapchat'ten kopyalanan hikayeler. Şimdi bir yenisi daha ekleniyor. 

Meta, fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram için yeni bir özelliği getirmeye hazırlanıyor. Şirket, uygulamaya tek yönlü mesajlaşma getiren ‘yayın kanalları’ adını taşıyan yeni özelliği tanıttı.

Sosyal medya devi Instagram, son dönemlerde TikTok ile rekabet etmek için Reels videolarına odaklanmış ve tepki çekmişti. Fotoğraf paylaşım platformu olarak piyasaya sürülen ancak TikTok gibi video paylaşım platformu haline gelmeye başlayan Instagram, video paylaşım sitesi olma yolundan biraz sapmış oldu ve farklı bir işlevi hayata geçirmeye başladı. 

INSTAGRAM YAYIN KANALLARINI TEST EDİYOR

Şu anda Instagram’ın yayın kanalları işlevi bir grup kullanıcı tarafından test ediliyor. Yayın kanalları esasen mesajlaşma platformu Telegram’ın kanallarına benziyor. Öte yandan Meta, Telegram benzeri bu yayın kanalları işlevini Facebook ve Messenger'a da getirmeyi planlıyor.

Instagram’dan şaşırtan hamle! Mark Zuckerberg açıkladı: Telegram’ın popüler özelliği geliyor

Yayın kanalları ile Instagram’daki içerik oluşturucular takipçilerinin gelen kutularına son güncellemeleri gönderecek. Kanallara katılanlar mesajlara tepki verebilecek ve anketlerde oy kullanabilecek ancak doğrudan sohbete katılamayacaklar, yani mesaj atamayacaklar, mesajları yalnızca kanalın sahibi – içerik oluşturucu atabilecek.

CEO Mark Zuckerberg, yayın kanalları özelliğini bir örnekle gösterdi. ‘Meta Kanalı’ adı altında Meta’nın geliştirdiği tüm ürünleri ve teknolojilerle ilgili haberleri ve güncellemeleri paylaşacaklarını belirtti. Kanallarda metinlerin yanı sıra sesli mesajların, fotoğrafların ve görüntülerin paylaşılabileceği de aktarıldı. 

(Haber Merkezi / Engadget)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...