iPhone 14 Pro’nun ‘Dynamic Island’ özelliğini alan ilk Android telefon ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone 14 Pro’nun ‘Dynamic Island’ özelliğini alan ilk Android telefon ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinde yer alan Dynamic Island özelliği Android telefonlara geliyor. Realme’nin yeni bir telefon modelinde iPhone’un bu özelliğine oldukça benzeyen bir ekran tasarımı kullanılacak.

Apple, iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinde ‘Dynamic Island’ özelliğine sahip delikli ekran tasarımını kullanarak büyük bir değişiklik yapmıştı. Bu özellik, iPhone kullanıcıları tarafından çok beğenilirken, Android tercih edenler de benzer bir özelliğe sahip telefonların piyasaya sürülmesini istiyordu. Hatta geçtiğimiz yıl Android kullanıcıları için mobil Dynamic Island uygulaması da geliştirilmişti.

Apple’ın Dynamic Island özelliğine sahip ilk telefonunu piyasaya sürmesinin üzerinden bir yıl bile geçmeden Android dünyasından bu alanda bir örnek geldi.

REALME DYNAMIC ISLAND'I KULLANACAK

Dynamic Island özelliği ile cihazların kullanımı çok daha küçük ve akıllı bir yapıya kavuşuyor. Bu yönüyle beğenilen özelliği getiren ilk Android modeli de belli oldu. Realme yeni bir telefon modelinde Dynamic Island’ı deniyor.

iPhone 14 Pro’nun ‘Dynamic Island’ özelliğini alan ilk Android telefon ortaya çıktı

Şirketin yöneticilerinden Madhav Sheth’in açıklamasına göre, Realme C serisi modellerden birinde Dynamic Island benzeri bir özellik olacak, bu telefon modelinin C55 olması bekleniyor.

Peki, Realme’nın ‘Mini Kapsül’ (Mini Capsule) olarak adlandırdığı özellik ne tür kolaylık sağlayacak? Ekranın üst tarafında ince ve uzun bir bildirim çubuğu şeklinde konumlanması beklenen özellikte örneğin akıllı telefonun şarj durumu gibi bazı bilgiler yazılacak.

Bu arada, Madhav Sheth, sosyal medya hesabından paylaştığı tasarım görselini kaldırdı. Ancak Sheth paylaşımı silene kadar Mini Kapsül'e sahip Realme telefon tasarımı internette yayıldı. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...