İtalya'dan Elon Musk'a çağrı: 'Mark Zuckerberg ile Kolezyum'da dövüşün'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İtalya'dan Elon Musk'a çağrı: 'Mark Zuckerberg ile Kolezyum'da dövüşün'

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk ve Mark Zuckerberg arasındaki gerginlik devam ediyor. İki tarafın kafes dövüşü yapacağı bilinirken İtalya, Kolezyum için çağrıda bulundu.

Elon Musk'ın Twitter için yaptığı değişiklikleri benimsemeyen kullanıcılar, soluğu başka platformlarda almaya başladı. Bunun üzerine Mark Zuckerberg, Meta çatısı altında Twitter rakibi olacak Threads adlı metin tabanlı sosyal medya platformunu geliştirmeye başladı.

Duruma sinirlenen Elon Musk, önceki anlaşmazlıkları da gün yüzüne çıkararak Mark Zuckerberg'e kafes dövüşü teklifinde bulundu. Teklifin ciddiliğini doğrulayan Mark Zuckerberg ise kafes dövüşünü kabul etti. Tüm dünya ikiliden gelecek gelişmelere kulak kabartmışken konuya İtalya da dahil oldu.

İTALYA, KAFES DÖVÜŞÜ İÇİN TARİHİ KOLEZYUM'U AÇABİLECEKLERİNİ DUYURDU

İki tarafın ciddi olmasının üzerine İtalya, başkenti Roma'daki tarihi Kolezyum'u dövüş için açabileceklerini duyurdu. İkilinin dövüşünün gerçekleşmesi ve İtalya'dan gelen teklifi de kabul etmeleri halinde tarihi bir an yaklaşıyor olabilir.

Fakat Elon Musk'ın annesinden konuyla ilgili izin çıkmadı. Anne Maye Musk, Mark Zuckerberg'in dövüş ile ilgilenmesinden dolayı oğlunun zarar görmesini istemiyor.

Uzun yıllardır kapalı olan Kolezyum, seneler önce açılarak büyük konserlere ve sahipliği yaptı. Ancak mekanın antik durumu nedeniyle konserler duvarların dışında gerçekleşti. Günümüzde ise tarihi yapının restorasyon çalışmaları devam ediyor. Eski haline dönmesi halinde tarihi amfitiyatro, yaklaşık 80 bin kişiyi ağırlayabilir.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Kolezyum, dünyanın 7 harikası arasında yer alıyor. Amfitiyatro ayrıca geçmiş dönemde tanık olduğu dövüşlerden ötürü de "Roma'nın ölüm arenası" olarak da biliniyor.

(Kaynak, Business Insider)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...