Kimseye görünmek istemeyenler dikkat! Instagram 'hayalet' özelliği tam size göre

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kimseye görünmek istemeyenler dikkat! Instagram 'hayalet' özelliği tam size göre

TEKNOLOJİ Haberleri

Instagram takip ettiğiniz kişilerin çevrim içi olup olmadığını ya da en son ne zaman aktif olduğunu gösteren bir özelliğe sahip. Aslında bu özellik yeni değil ancak kullanıcılar ‘Instagram bugün aktif nasıl yapılır, nasıl kapatılır’ sorularına cevap aramaya devam ediyor. Peki, Instagram’da nasıl görünmez olursunuz? İşte cevabı…

Sosyal medya platformu Instagram, takip ettiğiniz kişilerin ne zaman aktif yani uygulamaya girdiğini gösteren bir özelliği geçtiğimiz yıl kullanıma sundu. Eğer siz de takip ettiğiniz kişilerin ne zaman çevrim içi olduğunu merak ediyorsanız bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Ancak bunu yapabilmenizin tek bir yolu var; karşı taraftaki kullanıcının hareket bilgilerinin açık olması şartıyla. 

İşte ‘bugün aktif’ özelliği tam olarak bu. Peki, daha önce hiç Instagram’ın ‘bugün aktif’ ifadesinin ne olduğunu merak etmiş miydiniz? İşte ‘bugün aktif nedir, nasıl yapılır’, ‘Instagram bugün aktif nasıl kapatılır’ sorularının cevabı… 

INSTAGRAM BUGÜN AKTİF NASIL YAPILIR?

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar kullanıcısı bulunan Instagram, en popüler sosyal medya ağlarından biri. Şirket, fotoğraf ve video paylaşım özelliklerini geliştirmenin yanı sıra mesajlaşma işlevlerini de her geçen gün yeniliyor. Böyle bir adım da geçtiğimiz yıl atılmıştı.

2022’de Instagram, ‘bugün aktif’ ifadesiyle görünen çevrim içi bilgisini kullanıma sundu. Bu özellik, mesajlaşma hizmeti WhatsApp’taki çevrim içi ve son görülme bilgisine oldukça benziyor. Bir kullanıcının, Instagram’a en son ne zaman girdiğini belirten bir ifade diyebiliriz.

Instagram'da takip ettiğiniz, mesaj gönderdiğiniz bir hesabın en son ne zaman aktif olduğunu ya da o sırada aktif olup olmadığını ‘hareket durumu’ sayesinde görebilirsiniz. Ancak bir kişinin aktif olup olmadığı görmek için hem sizin hem de karşıdaki hesabın hareket durumunun açık olması gerekiyor. Hem sizin hem de aktiflik durumunu merak ettiğiniz hesabın hareket durumu açıksa, profil fotoğrafının yanında zaman işareti bulunur. Direkt mesajlara girdiğinizde de profil resimlerinin yanında hareket durumları yazacaktır; aktif, 10 dakika önce aktifti gibi…

INSTAGRAM BUGÜN AKTİF NEDİR?

Sosyal medya ağı Instagram’daki ‘bugün aktif’ ifadesi bir kullanıcı son 24 saat içinde aktif olmuşsa görünür. Eğer hesap son 8 saat içinde aktif olduysa, örneğin, ‘3 saat önce aktifti’ ifadesi yazılır. Ancak 8 saatten daha fazla bir süre önce kullanıcı çevrim içi olduysa, zaman yazmaz ve sadece ‘bugün aktifti' ifadesi bulunur. Bu arada, bir kullanıcı son 5 dakika içinde aktif olduysa ‘aktif’ yazar.

INSTAGRAM'DA HAREKET DURUMU NASIL AÇILIR, KAPATILIR?

Meta’ya ait sosyal medya ağı Instagram’da hareket durumunu açıp kapatmak için yapmanız gerekenler şu şekilde:

-Profil resminize tıklayın

-Ayarları seçin

-Gizlilik’e tıklayın

-Hareket durumunu seçin

-Burada karşınıza çıkan 'Hareket durumunu göster' seçeneğini tercihinize göre açın ya da kapatın.

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...