Mavi tik almak isteyenler dikkat! Twitter Blue aboneliği Android telefonlara geldi, Türkiye fiyatı ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mavi tik almak isteyenler dikkat! Twitter Blue aboneliği Android telefonlara geldi, Türkiye fiyatı ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya devi Twitter'ın geçtiğimiz yıl başlattığı Blue abonelik hizmeti iOS (iPhone) ve web sürümlerinde uzun süredir kullanılmaktaydı. Nihayet Android cihazlara da Blue sistemi geldi.

Twitter Blue, Android cihazlara geldi ve tıpkı iOS'ta olduğu gibi uygulama mağazası üzerinden ödemenizi yaparak Blue'ya abone olabilirsiniz. Bununla birlikte, Apple'ın App Store'unda olduğu gibi Android cihazların uygulama mağazası Google Play üzerinden bir abonelik yapmak da 11 dolara mâl olacak. Yani Android'te Twitter Blue aylık fiyatı 11 dolar. Twitter Blue abonelik fiyatı web yani bilgisayar sürümünde ise 8 dolar. Aradaki 3 dolarlık farkın Apple ve Google tarafından kesilen ve kullanıcıya yansıtılan komisyon ücreti olduğu biliniyor. Peki, mavi tik Türkiye fiyatı ne kadar? Twitter Blue avantajları neler?

ANDROID TWİTTER MAVİ TİK TÜRKİYE FİYATI

Yeni güncellemeye kadar bir Android telefonda Blue'nun avantajlarından yararlanmak istiyorsanız, web veya iOS cihazı aracılığıyla bir abonelik için ödeme yapmanız gerekiyordu. Ancak artık doğrudan Android telefonunuz üzerinden artık Twitter Blue aboneliği başlatabileceksiniz. Peki, Twitter Blue Türkiye fiyatı ne kadar?

Mavi tik almak isteyenler dikkat! Twitter Blue aboneliği Android telefonlara geldi, Türkiye fiyatı ortaya çıktı

Google Play Store'da Twitter uygulamasının açıklamasında, uygulama içi satın alımlar kısmında 9,99 TL şeklinde bir fiyat bilgisini görüyoruz. Ayrıca hemen yanında ise 1,329,99 TL şeklinde bir fiyat daha yazıyor. Bunların Twitter Blue'nun abonelik ücreti olabileceğini düşünüyoruz. Ancak 9,99 TL ile 1.329,99 TL arasında çok ciddi bir fark var ve aylık / yıllık fiyat olma ihtimali çok düşük görünüyor. 

Öte yandan, Google Play Store ve App Store'daki Twitter uygulamasının uygulama içi satın alımlar bölümünde fiyat farkı göze çarpıyor. iOS'ta uygulama için satın alımlar fiyatı ( abonelik fiyatı ) 249,99 TL iken, Android'te uygulama içi satın alımların sadece 9,99 TL olduğunu görmekteyiz. 

TWİTTER MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Twitter Blue abonelik hizmetinin en ayırt edici özelliği mavi tik olarak da bilinen doğrulanmış hesap işareti. Sosyal medya devi, yaptığı bir duyuru ile mavi tik kriterlerini açıkladı. Mavi tik yani onay işaretini almak ve mavi tikinizi kullanmaya devam edebilmek için hesabınızın aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekiyor;

-Profil tam olmalı: Hesabınızın bir görünen adı ve profil fotoğrafı olmalıdır.

-Aktif kullanım: Twitter Blue'ya abone olmak için hesabınızın son 30 gün içinde aktif olması gerekir.

-Güvenlik: Hesabınız abonelik tarihinden itibaren 90 günden eski olmalı ve onaylanmış bir telefon numarasına sahip olmalıdır.

-Aldatıcı olmamalı: Hesabınızda profil fotoğrafınız, görünen adınız veya kullanıcı adınızda yakın zamanda herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

-Hesabınızda yanıltıcı veya yanıltıcı olduğuna dair hiçbir işaret bulunmamalıdır.

-Hesabınızda platform manipülasyonu ve istenmeyen e-posta ile ilgili herhangi bir işaret bulunmamalıdır.

Twitter Blue aboneliği başlatmak için uygulama içi satın alımlar kısmından ödeme yapmanız gerekiyor. Ancak özellik henüz Türkiye'de mevcut değil. 

TWİTTER BLUE ÖZELLİKLERİ NELER?

Peki, Twitter Blue aboneliğinin sunduğu imkanlar neler? En ayırt edici avantajı mavi tik yani onaylanmış hesap işareti alabilmek. Ayrıca 60 dakikaya kadar video yükleme imkanı, daha az reklam gösterilmesi ve tweetlere yapılan yorumların öncelikli olarak gösterilmesi de Blue avantajları arasında. Blue aboneliğine kaydolan kullanıcılar ayrıca tweet'lerini geri alabilir ve düzenleyebilir, uygulama simgelerini, temaları ve gezinmeleri özelleştirebilir, tweet'leri yer imlerine ekleyebilir de.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Twitter'ın mavi tiki de avantajları arasında bulunduran Blue hizmetine yeni bir zam yapacağı ileri sürüldü. Eğer iddia doğruysa, Şubat ayından itibaren Twitter mavi tik ücreti Android'te aylık 11 dolar, iOS'ta ise aylık 19 dolara yükselecek. Ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yok. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...