Google Chrome’u tarihe gömecek: Yapay zeka destekli Microsoft Bing kullanıma açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Google Chrome’u tarihe gömecek: Yapay zeka destekli Microsoft Bing kullanıma açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

ChatGPT destekli Microsoft Bing herkesin kullanımına sunuldu. İlk etapta yeni Bing arama motoru yalnızca bekleme listesine kaydolan kişilerin kullanımına sunulmuştu.

Son dönemlerin popüler yapay zeka aracı ChatGPT’de yeni gelişme… Kasım ayında piyasaya sürülen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, Microsoft’un Bing tarayıcısına entegre edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda kullanıcılar, ChatGPT destekli Bing’de arama yapabilmek için kayıt olup bekleme listesine alınıyordu. Şimdi yapay zeka destekli Bing herkesin kullanımına açıldı. Ancak yine de Bing tarayıcısına tıkladığımızda karşımıza kayıt sayfası çıkıyor, devam ettiğimizde ise arama motoru açılıyor. Microsoft yöneticisi bunun sadece bir 'ön izleme' süreci olduğunu, bir hatadan kaynaklanmadığını açıkladı. 

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, ChatGPT’nin geliştiricisi olan bir diğer ABD merkezli OpenAI şirketine 10 milyar dolar yatırım yapmıştı. Microsoft’un bu hareketi diğer teknoloji şirketlerini de harekete geçirmişti. Teknoloji milyarderi Elon Musk ve arama motoru ve teknoloji devi Google da benzer yapay zeka sohbet robotları üzerinde çalışmaya başladıklarını duyurdu. Ancak ChatGPT çoktan işleri ilerletti bile…

CHATGPT ÇILGINLIĞI TEKNOLOJİ DÜNYASININ GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Kasım ayında piyasaya sürüldükten sonra sadece 2 ayda 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan ChatGPT sohbet robotu tüm dünyada popüler hale geldi. ‘Ne işe yarıyor’ derseniz, örneğin bir hikaye metni yazmanız gerekiyor. ChatGPT’ye sadece konu başlığını yazdığınızda sistem size insan diline benzer bir şekilde akıcı ve kurgusal bir metin hazırlayıp sunuyor. Yapay zeka destekli araç bunu da arama motorlarından topladığı bilgilerle yapıyor.

Hatta ChatGPT’nin son sürümü olarak gösterilen GPT-4 aracı birkaç gün önce tanıtıldı. GPT-4 ise, örneğin, bir yumurta görseli yüklediğinizde size yumurtanın ne anlama geldiğinden, yumurta ile yapabileceğiniz yemeklerin tarifine kadar onlarca bilgi sunuyor.

İşte yazılım devi Microsoft’un ChatGPT ile gücünü birleştirmesi bu yüzden oldukça önemli. Çünkü arama motoru konusunda başarısız bir kariyere sahip olan Microsoft, yeni yapay zeka destekli Bing sayesinde Google ve Yandex başta olmak üzere arama motorlarını tarihe gömebilecek potansiyele sahip.

Microsoft, OpenAI ile anlaşma yaptıktan sonra birçok ürününe yapay zeka teknolojilerini entegre etti. Bing ve Edge tarayıcılarının yanı sıra ChatGPT, Word, PowerPoint ve Outlook program ve uygulamalara da entegre edildi. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...