Milyarderlerin karakterleri: Ultra zenginlerin 5 özelliği

Düzenleyen:
Milyarderlerin karakterleri: Ultra zenginlerin 5 özelliği

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder isimlerin hayatları ve kariyerleri her zaman merak konusu olmuştur. Şu anda dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın yanı sıra Jeff Bezos ve Bill Gates’in karakteristik özelliklerini merak ettiyseniz doğru yerdesiniz.

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes'un Milyarderler Listesi’ne göre 2021 yılında pandemiye rağmen milyarderlerin sayısı 660 kişi artarak 2 bin 755'e çıktı. Henüz 2022 verileri açıklanmazken ilk sıralarda yer alan milyarderlere bakarak özelliklerini analiz ettik. 
En çok milyardere sahip ülke 724 kişi ile ABD iken, 698 milyarderle Çin ve 140 milyarderle Hindistan ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. En zengin insanların sıralamasına gelecek olursak, birinci sırada 243 milyar dolarlık serveti ile Elon Musk bulunuyor. 
İkinci sırada 168 milyar dolarla Jeff Bezos, üçüncü sırada 167 milyar dolar servetiyle Bernard Arnault, dördüncü sırada 129 milyar dolarla Bill Gates, beşinci sırada 117 milyar dolarla Larry Page ve altıncı sırada 113 milyar dolarlık servetiyle Mark Zuckerberg var.
Peki, bu isimlerin ortak karakteristik özellikleri neler? Bezos, Musk ve Gates’in açıklamalarına bakacak olursak, milyarderlerin karizmatik, kaygı düzeylerinin düşük ve biraz kör bir güvene sahip olduklarını söyleyebiliriz. 
Araştırmacılar, milyarderleri orta ve hatta üst sınıf zihniyetinden ayıran beş özellik buldu. Her ne kadar bu özellikler zenginliğin nedeni olmasa da Forbes dünyanın en zengin oyuncularından bazılarıyla kapsamlı bir röportaj sürecini tamamladı ve net bir model buldu.
Farkındalık 
Dünyanın en zengin insanları ayrıntılara çok dikkat eder ve zaman kaybetmezler. Bir milyarder gibi düşünmek için küçük şeyleri takip edin ancak çıkmaza girmeyin. Potansiyel zenginliğinizi en üst düzeye çıkarmak için kafanızda çalışan bir üretim hattının verimliliğine ihtiyacınız olacak. Ayrıca uzun ve kısa vadeli hedeflerinizi sırayla yapın.
Rahat davranmak
Forbes, dünyanın süper zengin sınıfının zihinsel olarak istikrarlı olduğunu belirtiyor. Milyarderler potansiyel krizlerin farkındadır ancak kriz yönetmeyi iyi bilir. Yani nevrotik değiller (hızla endişeye kapılabilen veya kendinden şüphe duyabilen bireyler için kullanılan psikolojik bir terim). 
Fikirlerinin arkasında
Milyarderler bazı konularda uzlaşma taraftarı değildir. Ürünleri için bir vizyonları var ve bu vizyonun altında kalan herhangi bir şeyi kabul etmiyorlar. Süper zenginler biraz katı bir karaktere sahip. 
Dışa dönüklük
Sosyologlar, zenginlerin ‘özellikle dışadönük’ olduğunu buldu. bunun doğuştan gelen bir özellik mi yoksa zengin olmanın bir ürünü mü olduğu ise belli değil. 
Cesaret
Milyarderler bilinmeyene doğru yürümeye cesaret ederler. Süper zenginler yeni deneyimler arar ve hayal güçlerinin çalışmasına izin verir. Daha az seyahat edilen yolu tercih ederler ve bir yılı, bir nesli ve bir mirası tanımlayabilen varış noktalarına ulaşırlar.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...