NASA, ‘evrenin şimdiye kadar çekilen en derin görüntüsünü’ yayınlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Independent, South China Morning Post
NASA, ‘evrenin şimdiye kadar çekilen en derin görüntüsünü’ yayınlayacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Independent, South China Morning Post

Amerika Birleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), evrenin şimdiye kadar çekilmiş 'en derin görüntüsünü' yayınlamak üzere olduğunu duyurdu. Uzay ajansının açıklamasına göre, şu anda uzayın derinliklerinde evreni gözlemleyen James Webb Uzay Teleskobunun çektiği görüntüler işleniyor.

NASA yöneticisi Bill Nelson, "12 Temmuz'daki bu görüntülerden biri, evrenimizin şimdiye kadar çekilmiş en derin görüntüsü. Bu, insanlığın daha önce hiç görmediği kadar uzak bir evreni temsil ediyor. Ayrıca Webb'in neler yapabileceğini ve yaptığını yeni yeni anlamaya başlıyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı. 

Söz konusu görüntüler aynı zamanda teleskopun bir ötegezegenden alınan ilk spektrumu da olacak. Bu tür görüntüler, uzayın derinliklerindeki uzak potansiyel 'dünyaların' atmosfer yapısını ortaya çıkarabilir ve hangilerinin canlı hayatına uygun olduğunu görmemize yardımcı olabilir.

Nelson, "Güneş Sistemindeki nesneleri ve diğer yıldızların yörüngesinde dönen ötegezegenlerin atmosferlerini keşfedecek ve bize atmosferlerinin potansiyel olarak bizimkine benzer olup olmadığına dair ipuçları verecek. Sahip olduğumuz bazı soruları cevaplayabilir. Nereden geliyoruz? Orada daha ne var? Biz kimiz?" diyerek James Webb Uzay Teleskobunun bu sorulara cevap bulmamıza yardımcı olacağını dillendirdi. 

12 TEMMUZDA GÖRÜNTÜLER GELİYOR

James Webb Uzay Teleskobunun ilk görüntüleri 12 Temmuz'da yayınlanacak ve bilim insanları, bu görüntülerin evren anlayışımızı temelden değiştirebileceğini ileri sürüyor. James Webb Uzay Teleskobu, onlarca yıllık planlama ve gecikmelerin ardından 25 Aralık 2021'de uzaya fırlatıldı. Şu anda Webb, uzayın derinliklerinde evrenimizi gözlemliyor ve birbirinden önemli görüntüler çekiyor. 

Son haftalarda ve aylarda mühendisler, her şeyin beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için teleskopun cihazlarını ayarlamakla meşgul. Ayrıca çalışanlar, ilk görüntüler için veri toplayıp, bu görüntüleri işlemek üzere Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsündeki mühendislere gönderiyor. NASA, ilk bilim gözlemlerinin Dünya'daki gündönümü olan 21 Haziran'da yapıldığını açıklamıştı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Independent, South China Morning Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...