Netflix’in işi zorlaşıyor! Disney Plus’tan sonra Apple da rekabet bayrağını çekti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Netflix’in işi zorlaşıyor! Disney Plus’tan sonra Apple da rekabet bayrağını çekti

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji dünyasında karşılıklı hamleler devam ederken; Apple’dan da bir yeni adım daha geldi. Apple, şimdi de Netflix’e rakip olmaya hazırlandığını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Televizyonlar hala önemini korusa da, bu alana paralel olarak gelişen internet yayıncılığı, başladığı günden bugüne çok önemli yol aldı. Daha önceleri ücretli olması nedeniyle pek de tercih edilmeyen Netflix gibi dijital yayın platformları, pandemiden bu yana hemen hemen her eve girdi. Netflix’in pastadan aldığı payı küçülterek, Türkiye piyasasına giriş yapan Disney Plus ise, yükselişine başladı.

Netflix ve Disney Plus’ın yanı sıra BluTV, Exxen gibi yerli platformlarında yer aldığı bu pazara, geçtiğimiz yıllarda Apple da giriş yapmıştı. Türkiye’den henüz erişilemeyen Apple TV+ için, öncelikli olan bu platformdan para kazanmak değildi. Şimdilerde peş peşe kararlar alan Apple, dünya devi Netflix’e rekabet bayrağını açtı. İki hamle yapacak olan Apple, ‘Pazarda ben de varım’ diyerek, ürün yelpazesini genişletmeye başladı. 

APPLE TV+ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Daha önce bu hizmeti ürünleri aracılığıyla sunan Apple, şimdilerde TV+ uygulamasını bir marka haline getirmek için hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz günlerde Premier League ile anlaşacağı iddialarıyla gündeme gelen Apple, şimdi de film projelerini hayata geçirmek için harekete geçti. Film harcamalarını 1 milyar dolara çıkarmayı planladığı öğrenilen Apple TV+’ın yeni filmlerine ilişkin yayın sınırı ise, dünya.

Öte yandan bunun için hazırlıklarına başlayan Apple, 2021 yılında yayımladığı ‘CODA’ ve ‘Cherry’ isimli filmleri, dünya sinema salonlarından da gösterime sokarak, bunun denemesini zaten yapmıştı.

APPLE’IN HEDEFİNDE HOLLYWOOD VAR

Amerikan sineması Hollywood profilini yükseltmek için böyle bir hamle yaptığı iddia edilen Apple TV+’ın daha fazla abone çekmek temel hedefi haline geldi. Kültürel etkinlikler oluşturmak için kendini yeniden tasarladığı anlaşılan Apple TV+, sektörünün önemli isimlerinden biri olmak için pek çok büyük bütçeli yapım hazırlıklarına başladı. Öyle ki, iddialara göre; Martin Scorsese’nin ‘Killers of the Flower Moon’ ve Ridley Scott’ın ‘Napoleon’ filmlerinin de aralarında bulunduğu pek çok iddialı yapım, Apple’ın radarına girdi. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...