WhatsApp, Meta'nın sanal gerçeklik başlığı Quest'e geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp, Meta'nın sanal gerçeklik başlığı Quest'e geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta ve WhatsApp şirketleri, popüler mesajlaşma uygulamasının Meta Quest VR (sanal gerçeklik) başlığına bağlanması için çalışıyor. Bu entegrasyonun tamamlanması halinde kullanıcılar, VR başlığı ile WhatsApp'tan iletişim kurabilecek.

Meta, son zamanlarda WhatsApp'ı giyilebilir teknolojileriyle uyumlu hale getirmeye çalışıyor. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg daha önce, WhatsApp'ın, Meta'nın gözlük üreticisi Ray-Ban ile iş birliğinde geliştirdiği Ray-Ban Stories isimli akıllı gözlüklere entegre edildiğini duyurmuştu. Ray-Ban Stories kullanıcıları, WhatsApp üzerinden hem mesajlaşabiliyor hem de arama yapabiliyor.

WABetaInfo'nun keşfettiği yeni bir özelliğe göre WhatsApp artık Meta Quest VR başlığına da gelecek. WhatsApp'ın Meta Quest sanal gerçeklik gözlüğüne bağlanmasını sağlayacak özellik, Android 2.23.13.6 kodunu taşıyan WP beta güncellemesinde ortaya çıktı.

WhatsApp, Meta'nın sanal gerçeklik başlığı Quest'e geliyor

WhatsApp ile Meta Quest uyumu 

META QUEST İLE WHATSAPP'TA YAZIŞMAK MÜMKÜN OLACAK

WhatsApp hesabını Meta Quest cihazına bağlama özelliğine ilişkin pek çok ayrıntı henüz bilinmiyor. Ancak bildiğimiz tek şey, sanal gerçeklik gözlüğü Quest bağlantısı sayesinde WhatsApp mesajlarını okumak ve uçtan uca şifreli korumayla mesaj atmak, arama yapmak ve gelen aramalara cevap vermek yakında mümkün olacak. Bağlantının nasıl gerçekleşeceği ise belirsiz.

Bununla birlikte, WhatsApp'ın Meta Quest uyumluluğu hala geliştirme aşamasında olduğu için henüz kullanılabilir değil.

Öte yandan WhatsApp, birçok yeni özellik ve arayüz değişikliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Örneğin, kullanıcıların birden fazla hesabı tek bir telefondan kullanmasını sağlayacak 'çoklu hesap desteği' gelecek. Ayrıca video konferans platformlarında olduğu gibi WhatsApp'ta görüntülü görüşmelerde de yakında ekran paylaşımı yapılabilecek. Mesajlaşma platformu, Android uygulamasında da iOS sürümüne benzer bir alt gezinme çubuğu test ediyor. 

(Kaynak: Haber Merkezi, WABetaInfo) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...