Selfie ondan sorulacak: Xiaomi 13 Lite özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Selfie ondan sorulacak: Xiaomi 13 Lite özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Xiaomi 13 Lite özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı. Çinli teknoloji devinin yeni akıllı telefon modeline ilişkin yeni ayrıntılar basına sızdı. Bu arada, şirketin 26 Şubat günü 13 Lite’ı piyasaya sürmesi bekleniyor.

Apple ve Samsung’un ardından küresel çapta en çok satış yapan üçüncü akıllı telefon markası olan Xiaomi, yeni bir akıllı telefon modelini daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Xiaomi 13 Lite, Xiaomi 13 ailesinin yeni üyesi olacak ve ortak segment telefon isteyen kullanıcılara hitap edecek.

Çin merkezli elektronik ve teknoloji üreticisi Xiaominin 13 Lite adını taşıyan akıllı telefon modelinin bazı özellikleri ve fiyatı Alman perakende mağazası Cyberport’ta yayınlandı. Teknoloji şirketinin yeni akıllı telefonunun çift sensörlü ön kamerası ve Snapdragon 7 Gen 1 yonga setini taşıyan işlemcisi en dikkat çeken özellikleri olacak. 

XIAOMI 13 LITE ÖZELLİKLERİ NELER?

Peki, Xiaomi 13 Lite özellikleri neler? Sızıntılara göre, 13 Lite 1080×2400 piksel Full HD+ çözünürlüğe ve 402ppi piksel yoğunluğuna sahip 6.55 inç AMOLED ekrana sahip olacak. 120 Hz ekran yenileme hızı bulunacak. Ayrıca telefon, içinde selfie kamerasının sensörlerinin yer aldığı hap şeklindeki bir çentikli ekran tasarımıyla gelecek.

Telefonun en dikkat çeken özelliklerinden biri işlemci tarafında. Xiaomi’nin bu yeni telefonu Qualcomm’un Snapdragon 7 Gen 1 yonga setiyle çalışacak ve 8 GB RAM ile en az 128 GB depolama alanı seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

İşletim sistemine ilişkin de sızıntılar mevcut. 13 Lite, Android 12 ile kutusundan çıkacak ancak Android 13 güncellemesini de alacaktır.

Kamera özelliklerine gelecek olursak… Xiaomi 13 Lite’ın en merak edilen özelliklerinin başında kamera geliyor. Akıllı telefonun arkasında, 50MP ana, 8MP ultra geniş ve 2MP makro sensörlü üçlü kamera kurulumu yer alacak. 13 Lite’ın ön kamerası ise 32+32 megapiksel sensörlerden oluşan ikili bir kamera kurulumu olacak.

Xiaomi 13 Lite’ın batarya özellikleri de sızdı: 67W hızlı şarj desteğine sahip 4500 mAh bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

XIAOMI 13 LITE FİYATI

Cyberport’ta yer alan listeye göre Xiaomi 13 Lite’ın 8GB+128GB versiyonunun Almanya’daki fiyatı 499,90 Euro (10 bin TL) olacak. 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...