Sosyal medya devinden kullanıcıları çıldırtan hamle: Twitter iki faktörlü kimlik doğrulamayı ücretli yaptı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sosyal medya devinden kullanıcıları çıldırtan hamle: Twitter iki faktörlü kimlik doğrulamayı ücretli yaptı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, Ekim 2022'de otomobil devi Tesla'nın CEO'su tarafından satın alındığından bu yana çeşitli değişikliklerden geçti. Elon Musk, binlerce kişiyi işten çıkarmaktan önemli politika değişikliklerine kadar her şeyi yaptı. Şimdi ise şirketin açıkladığı son hamle, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) için SMS mesajlarını kullanmak için ücret almaya başlamak oldu. Peki, Twitter iki faktörlü kimlik doğrulaması artık çalışmayacak mı? Twitter SMS ile doğrulama artık ücretli mi? İşte bu soruların cevabı…

Twitter, 20 Mart'tan itibaren Twitter Blue kullanıcılarından hesapları için SMS üzerinden iki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlamalarını istemeye başlayacağını duyurdu. Bu değişiklik, sosyal medya platformu kullanıcıları için dikkate değer bir değişiklik olacak ve aynı zamanda Twitter Blue kullanıcısı olmayanları da etkileyecek.

Bu karar, hesabınızın saldırıya uğramasını önlemek için en sık kullanılan kimlik doğrulama yönteminin artık yalnızca Twitter'a 8 dolar ödeyen kişiler tarafından kullanılabileceği anlamına geliyor. Yani hesabınızda artık ikincil bir koruma olmayacak, bunun yerine bir kimlik doğrulama uygulaması veya güvenlik anahtarı kullanmanız gerekecek ancak bu yöntemler SMS ile doğrulamaya kıyasla daha kullanışsız. 

Sosyal medya devinden kullanıcıları çıldırtan hamle: Twitter iki faktörlü kimlik doğrulamayı ücretli yaptı!

TWİTTER NEDEN SMS İLE DOĞRULAMA İÇİN ÜCRET ALACAK?

Twitter, üç 2FA (iki faktörlü kimlik doğrulama) yöntemine izin vermekte; kısa mesaj, kimlik doğrulama uygulaması ve kullanıcıların hesaplarında oturum açmaları için güvenlik anahtarı. Yeni yayımlanan blog gönderisinde sosyal medya şirketi, telefon numarası tabanlı 2FA'nın siber suçlular tarafından uzun süredir istismar edildiğini vurguladı.

Bunun için Twitter, Twitter Blue abonesi olmayan hesapların iki faktörlü kimlik doğrulama için kısa mesaj/SMS yöntemini kullanmasını durduracağını duyurdu. Şirket ayrıca Twitter Blue için SMS/kısa mesajla kimlik doğrulamanın kullanılabilirliğinin ülkeye ve operatöre göre değişebileceğini belirtti.

Sosyal medya devi, bilgisayar korsanlarının 2FA yöntemini çok kolay bir şekilde kötüye kullanabileceklerine ve bunun da Blue abonelerine zarar verebileceğine inanıyor. İlginç bir biçimde, platform yöntemi kötüye kullanmayan milyonlarca hesabı da güvenlik açısından tehlikeye attı. Bu yeni kararın, çok sayıda hesabın çalınmasına yol açacağı düşünülüyor. Öte yandan, hesaplarını korumak için daha fazla kişinin Twitter Blue’ya abone olması da bekleniyor. 

Sosyal medya devinden kullanıcıları çıldırtan hamle: Twitter iki faktörlü kimlik doğrulamayı ücretli yaptı!

TWİTTER BLUE ABONESİ OLMAYANLAR İÇİN İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMA YÖNTEMLERİ

Sosyal medya platformu Twitter, “20 Mart 2023'ten sonra, Twitter Blue abonesi olmayanların kısa mesajları 2FA yöntemi olarak kullanmasına artık izin vermeyeceğiz. O zaman, 2FA metin mesajının hâlâ etkin olduğu hesaplarda (yöntem) devre dışı bırakılacak." şeklinde bir açıklama yaptı.

Buna göre, halihazırda bu yöntemi kullanan Twitter Blue üyesi olmayan abonelerin bu yöntemi devre dışı bırakmak ve başka bir yönteme kaydolmak için 30 günleri olacak. Ancak SMS ile kimlik doğurlamanın devre dışı bırakılması, kullanıcının telefon numarasının Twitter hesabıyla ilişkisini otomatik olarak kesmeyecek.

Şirket, Twitter Blue üyesi olmayan aboneleri bunun yerine bir kimlik doğrulama uygulaması veya Google Authenticator, 1Password, Authy ve diğer platformlar gibi güvenlik anahtarı yöntemlerini kullanmasını tavsiye etti. Bu yöntemler, kullanıcıların kimlik doğrulama yöntemine fiziksel olarak sahip olmalarını gerektirir ve hesapların güvenliğini sağlamanın etkili bir yoludur. 

(Times of India / Social Media Today)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...