Tam 16 yıllık... Kutusu bile açılmamış ilk iPhone modeli 38 adet iPhone 14 fiyatına satıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tam 16 yıllık... Kutusu bile açılmamış ilk iPhone modeli 38 adet iPhone 14 fiyatına satıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Kutusundan hiç çıkarılmamış birinci nesil bir iPhone telefon, açık artırmada tam 38 adet iPhone 14 fiyatına satıldı. 2007'den kalma iPhone modeli 63 bin dolara alıcı buldu ve bu fiyat rekor olarak kayıtlara geçti.

Birinci nesil bir iPhone açık artırmayla rekor bir fiyata satıldı. Telefonun sahibi Karen Green, ilk iş hediyesi olarak kendisine bu telefonun 2007 yılında hediye edildiğini ancak kutusundan bile çıkarmadığını açıkladı. 16 yıldır telefonu kutusundan bile çıkarmayan Green, 2022'nin Ekim ayında 2007'den kalma kutusundan çıkarılmamış birinci nesil bir iPhone'un 39 bin 339,60 dolara satıldığını öğrenince müzayede evi LCG Auctions ile temasa geçti.

Müzayede evi LCG Auctions tarafından düzenlenen açık artırma 2 Şubat'ta açıldı ve 19 Şubat'ta sona erdi. Birinci nesil olan iPhone model telefon için 27 teklif sunuldu. 16 yıllık kutusu bile açılmamış iPhone, orijinal fiyatı olan 599 dolar perakende fiyatının 105 katına, tam 63 bin 356 dolara (1 milyon 188 bin TL civarı)satıldı. Telefonun açık artırmada 50 bin dolara satılması öngörülüyordu ancak daha yüksek bir fiyattan alıcı bulmuş oldu. 

İLK IPHONE MODELİYDİ, KUTUSUNDAN BİLE ÇIKARILMADI

Söz konusu iPhone’un sahibine telefon 2007'de arkadaşları tarafından hediye edildi ancak o yıllarda iPhone'lar yalnızca operatör şirketi AT&T'nin ağını kullanılabildiği için telefonu hiç açmadı. 16 yıl boyunca birinci nesil olan iPhone, evde bir köşede kutusundan hiç çıkarılmadan durdu.

Günümüzde iPhone model telefonları her yerde bulabiliyoruz, fiyatlar ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de hiçbir iPhone’un fiyatı şimdiye kadar 63 bin doların üzerine çıkmadı.

Teknoloji devi Apple’ın kurucularından ve eski CEO’su Steve Jobs, 2007 yılında ilk iPhone’u tanıttı. 3,5 inç dokunmatik ekrana sahip bu telefon, pek çok yenilikçi özelliği de beraberinde getirerek yeni bir teknoloji döneminin kapısını açtı.

(MacRumors) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...