Telegram'ın sevilen özelliği WhatsApp yolunda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Telegram'ın sevilen özelliği WhatsApp yolunda

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, popüler mesajlaşma hizmeti Telegram'daki bir özelliği daha platforma entegre etmeyi tercih etti. Yeni gelecek özellikle birlikte WhatsApp, mesajlaşma ağından sosyal medya ağına doğru bir çizgi çizecek.

WhatsApp, 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip büyük bir çevrim içi (anlık) mesajlaşma ağı. Mesajlaşma uygulaması, kısa süre önce iOS (iPhone) cihazlar için 23.8.0.75 beta güncellemesini yayınladı. Peki, bu güncellemedeki yenilikler neler? Facebook ve Instagram'ı da çatısı altında bulunduran Meta şirketine ait WhatsApp, uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde tüm kullanıcılara sunulmasını beklediğimiz, bilgi ve duyuruları yayınlamaya yarayan 'kanallar' özelliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. İşte yeni ayrıntılar... 

Android 2.23.8.6 WhatsApp beta güncellemesiyle birlikte mesajlaşma platformunun kanallar özelliğini geliştirmeye başladığını öğrenmiştik. WABetaInfo'nun haberine göre, şimdi bu özellik iPhone cihazlara getirilmesi için de geliştiriliyor. 'Kanallar' özelliğinin bulunduğu iOS WhatsApp beta 23.8.0.75 güncellemesi kısa süre önce yayınlandı. Peki, 'WhatsApp kanallar' ne işe yarayacak? WhatsApp kanallar özelliğin nedir? 

WHATSAPP KANALLAR NEDİR?

Telegram'ın en sevilen özelliklerinden biri de kanallar ve bu özellik artık WP'de de (WhatsApp) kullanılabilecek. Peki, kanallar ne işe yarar? Kanallar sayesinde kullanıcılar, haber almayı seçtikleri kişilerden / işletmelerden yeni duyuruları, son güncellemeleri alabilecek

Özellik şu anda halen Android uygulamasında da iOS uygulamasında da geliştirilme aşamasında. Yani henüz WhatsApp'ın kanallarını kullanamazsınız ve kullanabilmek için bu özelliğin önce beta test sürümü olarak ardından kararlı sürüm olarak yayınlanması gerekiyor. Beta sürümü yayınlandığında yalnızca WhatsApp'ın beta test programına kayıtlı olan kişiler kullanabilecekken, kararlı sürüm yayınlandığında tüm kullanıcıların deneyimine sunulacak. 

Telegram'ın sevilen özelliği WhatsApp yolunda

Kanallar özelliği WhatsApp'ın mevcut 'Durum' sekmesinin bulunduğu bölümde yer alacak ancak 'Durum' sekmesinin adı 'Güncellemeler' olarak değiştirilecek

WhatsApp'ın sunacağı kanallar özelliğine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Platform, kanallar özelliği için 'Durum' adlı sekmesini 'Güncellemeler' olarak değiştirecek. Çünkü uygulamanın bu bölümünde kanallar da yer alacak. 

WhatsApp kanalları, bir kanala katılan telefon numaralarının ve kullanıcı bilgilerinin her zaman gizli tutulduğu özel bir araç olacak. Ancak bir kanal içinde alınan mesajlar uçtan uca şifrelenmeyecek. Öte yandan, kanallar özel mesajlaşmanın uçtan uca şifrelemesini etkilemeyecek.

Bununla birlikte, insanlar hangi kanallara abone olmak istedikleri konusunda her zaman kontrol sahibi olacak. Ayrıca, kullanıcılar kanallara otomatik olarak abone yapılmayacak, istemedikleri içerikleri gönderen algoritmik öneriler veya sosyal grafikler olmayacak. 

(WABetaInfo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...