TUSAŞ'tan yeni insansız hava aracı! Temel Kotil duyurdu: AKSUNGUR ve ANKA'ya 'hızlı bir abi' geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda insansız hava araçları geliştiren TUSAŞ, yeni bir hava aracının yolda olduğunu duyurdu. Şirketin Genel Müdürü Temel Kotil, 'hızlı bir abi'nin geleceğini söyledi.

Son dakika haberi... TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, A Para Canlı Yayınında konuştu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin planlarına ilişkin önemli açıklamalar yapan Kotil, yeni bir insansız hava aracını müjdeledi. Kotil, açıklamada, "ANKA, AKSUNGUR ve yakında yanlarına İnşallah bir tane 'hızlı bir abi' gelecek." dedi. 

APACHE VE SIKORSKY'DEN DAHA İYİ HELİKOPTERLER GELİYOR

Temel Kotil şu şekilde konuştu:

"Herkesin de kabul ettiği bir gerçek var; Türkiye, savunma sanayi alanında devrim yapıyor. TUSAŞ özelinde Hürjet, Hürkuş ve Milli Muharip Uçak, üç tane savaş uçağı bu, bunlar arka arkaya yapılıyor, çabuk çabuk yapılıyor. Atak, Gökbey ve Gökbey'in savaşan versiyonu var Etti üç. Gökbey'in motoru da yerli, TEI tarafından yapıldı. Etti üç helikopter, saymaya devam edeceğim. 'Büyük abi' 11 tonluk Atak helikopter... Milli Muharip Uçak, Hürjet ardından da Atak-2 uçacak... Biz bunları Mayıs ayına kadar hepsini arka arkaya diziyoruz inşallah. Hepsini aynı gün piyasaya çıkarmayız, gün gün gösteririz. 

Atak-2, 11 tondur. Dünya klasında en iyi kabul edilen Apache'den Allah'ın izniyle daha iyi olacak. Çünkü çok iyi çalışıyoruz. Atak-2'nin güç sistemini kullanarak, Gökbey'in de aviyonik sistemini kullanarak 10 tonluk T-70 Sikorsky'i yapıyoruz şu anda lisans altında, ondan daha iyi bir helikopter yapıyoruz. ANKA, AKSUNGUR ve bir tane 'hızlı abi' gelecek yakında inşallah."

ANKA İHA'NIN ÖZELLİKLERİ 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafından tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanın da görev aldığı Türk İnsansız Hava Aracı 'ANKA'nın montajı ve üretimi tamamlanarak, 16 Temmuz 2010 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen törenle hangardan çıkmıştır. Hangardan çıktıktan sonra motoru da çalıştırılan ANKA, kendi kategorisinde dünyanın en iyi operatif sistemi olmayı hedeflemektedir.

TUSAŞ'tan yeni insansız hava aracı! Temel Kotil duyurdu: AKSUNGUR ve ANKA'ya 'hızlı bir abi' geliyor

30 Aralık 2010 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştiren ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi için Ekim 2013'de 10 uçaklık seri üretim sözleşmesi (ANKA-S) imzalanmıştır. ANKA-S Projesi’nde çalışmalar başarı ile tamamlanmıştır.

ANKA İnsansız Hava Aracı, 2014 yılında ILA Berlin Airshow'da ve Farnborough Airshow'da statik alanda sergilendi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendisleri tarafından tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanın da görev aldığı Türk İnsansız Hava Aracı ANKA'nın montajı ve üretimi tamamlanarak, 16 Temmuz 2010 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerinde düzenlenen törenle hangardan çıkmıştır. 

TUSAŞ AKSUNGUR ÖZELLİKLERİ

Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA Kesintisiz Çok Rollü İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için ANKA-AKSUNGUR İHA Sistemi; gündüz/gece İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı Sistemidir. AKSUNGUR 25000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel motoruna sahiptir.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cihan14 Aralık 2022 02:23

Nereden nereye bir dönem yakalamıştık ama engellendi şimdi yapamazsınız diyenlere inat dışarıda yaptıklarında yalvararak parasını verip isteyip alamiyorduk

yusuf 12 Aralık 2022 18:21

Maşallah ülkeme yolumuz açık olsun

Allah razı olsun inşallah büyük başarı 12 Aralık 2022 13:57

Allah razı olsun inşallah büyük başarı

Fatih 12 Aralık 2022 11:43

Allah yardımcınız olsun

Dursun Ali Alkan12 Aralık 2022 08:21

Rabbim işinizi kolaylaştırsın

Ali Duran 12 Aralık 2022 07:59

Bu haberleri görüp okumak vatandaş olarak gurur verici...

Falcon1012 Aralık 2022 06:03

İşte bundan dolayıdır ki Haziran 2023 çok mühimdir. Durmak yok, yola devam. ????????????????????????

Lokman 12 Aralık 2022 01:01

Allahım yolunuzu açık eylesin dualarımız sizinle birlikte çalışan bütün ailenize saygılarımla

Ramazan 11 Aralık 2022 20:22

Nazar değmesin inşallah Allah Muvaffakiyetler versin

Üretelim11 Aralık 2022 18:37

Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz uzay aşı üretimimiz maden gaz ve diğer bütün alanlar için yerli milli üretimler yapan devlet özel sektör üniversite öğretmen öğrenci ve mücitlerimizden,daima farklı özellikleri olan üretimler daima ARGE'ler yapalım İnşallah.

Faruk11 Aralık 2022 12:16

Allah muvaffak eylesin. Hangi işe el atsanız orada kolaylıklar lütfetsin. Dualarımız sizlerle.

Tahir çabuk 11 Aralık 2022 09:37

Allah ayağınıza taş degdirmesin tuttuğunuz altın olsun rabbim sizden razı olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...