Twitter köşeye sıkıştı! Avrupa Birliği resmen 'kapatırız' dedi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Twitter köşeye sıkıştı! Avrupa Birliği resmen 'kapatırız' dedi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Avrupa Birliği, sosyal medya platformlarını denetlemeye ve 'hizaya getirmeye' devam ediyor. AB, sosyal medya devi X'in (Twitter) de aralarında bulunduğu üç platform hakkında soruşturma başlattı.

Avrupa Birliği, 'Dijital Hizmetler Yasası' kapsamındaki kurallara uymadığı gerekçesiyle Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformu da dahil olmak üzere üç dijital platform hakkında soruşturma başlattı. AB'nin İç Pazardan Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, eğer 'işler yolunda gitmezse' soruşturma altındaki bu platformların geçici olarak Avrupa ülkelerinde erişime kapatılabileceğini söyledi.

Reuters'ın aktardığı bilgilere göre, AB üyesi Thierry Breton, üç dijilat platform hakkında içerik denetleme kararları gerekçesiyle soruşturma başlattıklarını açıkladı.

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ SINIFTA KALDI 

Bununla birlikte, sosyal medya platformları özellikle son günlerdeki İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin olduğu iddia edilen görüntülerin ve dezenformasyonun (yanlış bilgilerin) hızla yayılması nedeniyle soruşturmalarla karşı karşıya kaldı.

NTV'nin haberine göre, AB'nin geniş kapsamlı Dijital Hizmetler Yasası uyarınca, çok büyük teknoloji platformları ve arama motorları yasadışı içerik ve kamu güvenliğine yönelik risklerle mücadele etmek ve hizmetlerini manipülatif tekniklere karşı korumak için daha fazlasını yapmalıdır.

France Inter'e konuşan Avrupa Komisyonu Üyesi Breton, "İşler yolunda gitmezse yargıç onları geçici olarak yasaklayabilir." diyerek sosyal medya ağlarına net bir mesaj verdi. Breton, soruşturulan diğer iki platformun hangileri olduğunu ise açıklamadı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...