Twitter'ı satıyor mu? Elon Musk'tan sürpriz hamle

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Twitter'ı satıyor mu? Elon Musk'tan sürpriz hamle

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter'ı satıyor mu? Sosyal medya şirketini geçtiğimiz Ekim ayının sonunda satın alan Musk, çarpıcı bir açıklama yaparak gündeme geldi. İşte Musk'ın konuşması...

Sosyal medya platformu Twitter'ın en aktif kullanıcılarından biri o, aynı zamanda Twitter'ın en fazla takipçili hesabı da onun. Elon Musk... Twitter şirketinin CEO'su ve patronu, yine gündeme bomba gibi düşen bir açıklama yaptı. 28 Ekim 2022 günü Twitter'ı satın alma işlemini tamamlayan ve sahibi olan Musk, Twitter'ı satıp satmayacağına ilişkin açıklamasıyla konuşuluyor. 

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, 2022'nin son çeyreğinde sosyal medya devi Twitter'ı 44 milyar dolara satın almış ve platformda köklü değişiklikler yapmaya başlamıştı. Çalışan sayısını yüzde 60 oranında azaltarak 3 binin altına düşüren Musk, son zamanlarda platformda yaşanan teknik sorunların mühendis eksikliğinden kaynaklanmasıyla eleştirilerin odağında. Ancak Musk, mavi tik olarak bilinen onaylanmış hesap rozetlerini ücretli hale getirmesinden, tweetlerdeki karakter sınırını Blue aboneleri için 4 bine çıkarmasına kadar pek çok köklü değişiklikle de tartışılıyor. Şimdi ise Musk çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı.

TWITTER'IN SATIŞI İÇİN İLK SİNYAL GELDİ

Twitter ile ilgili her açıklamasında tartışmaların odak noktasında olan CEO Elon Musk, BBC'ye verdiği röportajda sosyal medya devinin satışı için ilk sinyali verdi. Twitter'da işlerin dışarıdan gözüktüğünden daha yorucu olduğunu açıklayan Musk, ofiste kimsenin uğramadığı bir kanepesinin olduğunu ve bazı günler orada uyuduğunu söyledi.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve uzay taşımacılığı ve roket üreticisi SpaceX şirketlerinin de sahibi olan Elon Musk, Twitter hakkında bir itirafta bulundu. Multi milyarder isim, Twitter'ı yönetmenin beklediğinden de daha zor olduğunu kabul etti.

Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın alan Elon Musk'ın o günden bu yana değer kaybetmeye devam eden sosyal medya platformunda yaptığı değişiklikler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, Musk verdiği röportajda "Doğru kişi gelirse Twitter'ı satmaya hazırım" şeklinde dikkat çeken bir ifadede bulundu. 

(BBC)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...