WhatsApp duyurdu: Yeni özellik herkes için açıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp duyurdu: Yeni özellik herkes için açıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

WhatsApp, 2 milyar kullanıcıyla en çok kullanılan mesajlaşma platformu konumunda yer alıyor. Fakat bu kadar çok kişinin kullandığı platformda anlık olarak bazı gönderilen mesajlar yazım yanlışlarına ya da bazı pişmanlıklara neden oluyor. Mark Zuckerberg getirdiği "Mesaj Düzenleme" özelliğiyle duruma el attı.

WABetaInfo tarafından bugün paylaşılan habere göre WhatsApp iOS sürümü için Mesaj Düzenleme özelliğini kararlı sürüme getirdi. Mesaj Düzenleme özelliği, uzun süredir test aşamasında bulunuyor. Mark Zuckerberg tarafından Meta yayın kanalından yayınlanana göre artık kararlı sürüme gelerek herkes için açıldı.

MESAJ DÜZENLEMEK İÇİN İLK 15 DAKİKA ÖNEMLİ

WABetaInfo tarafından paylaşılana göre gönderilen herhangi bir metni düzenlemek için ilk 15 dakika önemli. Anlık mesajlaşma platformu, kullanıcılarının sadece ilk 15 dakikalık sürede mesaj düzenlemesine izin veriyor. Bu süre geçtikten sonra mesaj düzenleme süresi son buluyor.

WhatsApp, Mesaj Düzenleme özelliğini yazım yanlışı yapılan mesajlar için kullanıma sundu. Mesaj attıktan sonra içerik konusunda pişmanlık yaşayan fakat iletiyi silmek istemeyen WhatsApp kullanıcıları tarafından da tercih edilebilir.

Öte yandan bu özelliğin ilk kez gelmesinden dolayı mesaj düzenleme süresinin bu kadar kısıtlı olduğu tahmin ediliyor. İlerleyen süreçte özelliğin yerleşmesinden sonra mesaj düzenleme süresinde değişiklik olacaktır. iOS kullanıcıları için kararlı sürüme gelen yenilik, güncel WhatsApp'ların hepsinde kademeli olarak açılacak.

Mesaj Düzenleme özelliğinin süresi için WABetaInfo ise şu sözleri açıklıyor:

"Bu kısıtlama, konuşmaların bütünlüğünü korumak ve düzenleme özelliğinin yalnızca yazım hatalarını düzeltmek için bir araç olması gerektiğinden mesajlarda uzun vadeli değişikliklerin yapılmasını önlemek için uygulanmıştır."

(Kaynak, WABetaInfo)

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...