WhatsApp yeni emojileri yayınladı: İşte birbirinden renkli emoji ifadeleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp yeni emojileri yayınladı: İşte birbirinden renkli emoji ifadeleri

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, en yeni emojilerini yayınladı. Meta'ya ait platform, geçtiğimiz hafta duyurduğu Unicode.15.0 güncellemesini WhatsApp beta Android kullanıcılarına sundu.

Son zamanlarda WhatsApp, bilinmeyen numaralardan gelen istenmeyen aramaları sessize alma ve kendi kendini yok eden sohbet grupları gibi birçok özelliği test etmeye başladı. Son olarak Meta'nın sahip olduğu mesajlaşma ağı Unicode 15.0 emoji setini yayınladı. Yeni Unicode 15.0 emojisi Android'deki WhatsApp beta v2.23.5.13 güncellemesinde görüldü.

Özellik ilk olarak Aralık 2022'de fark edildi ve şimdi nihayet beta test kullanıcılarına sunulmaya başladı. WABetaInfo'nun aktardığı bilgilere göre yeni emojiler yavaş yavaş test kullanıcılarına ulaşıyor. 

WhatsApp yeni emojileri yayınladı: İşte birbirinden renkli emoji ifadeleri

Bu arada, artık kullanıcıların alternatif klavyeler kullanması gerekmiyor. Yeni Unicode 15.0 emoji seti WhatsApp beta sürümünde mevcut olsa da, kararlı kanala çok yakın bir tarihte geleceği öngörülüyor.

TEK EMOJİ ÜRETEN WHATSAPP DEĞİL

Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi bazı uygulamalar, yazılım güncellemeleriyle gelen emojilerden bağımsız olarak kendi Unicode uyumlu emojilerini tasarlar ve kullanıcılara sunar. Ancak yeni bir emojinin bir cihazda görünürken, aynı uygulamayı kullanan başka bir cihazda görünmeme ihtimali de bulunuyor. 

Öte yandan, WhatsApp beta test kullanıcılarına sunulan bu son 21 yeni Unicode 15.0 emojisinden bazıları özellikle dikkat çekiyor; gri kalp, mavi kalp, pembe kalp, sağa ve sola doğru iten eller, denizanası, zencefil, titreyen yüz... 

(Haber Merkezi)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...