Bingöl'de bombalı saldırı: 2 işçi şehit oldu

Bingöl'de bombalı saldırı: 2 işçi şehit oldu

TÜRKİYE Haberleri

İçişleri Bakanlığı: Bingöl'de elektrik arızasını gidermek için bölgeye giden 2 görevli personel uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit oldu.

İçişleri Bakanlığı, uzaktan kumandalı patlayıcı sistem ile düzenek kuran bölücü terör örgütü mensuplarının Bingöl Genç İlçesi Yolçatı Köyünde yaşanan elektrik arızasını gidermek için bölgeye giden 2 işçiyi şehit etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık yaptığı açıklamada şehitlerin yakınlarına başsağlığı dilerken güvenlik güçlerinin bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattığını duyurdu.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

İçiişler Bakanlığı'nın açıklaması: "Bugün saat 11.00 sularında Bingöl’ün Genç İlçesi Yolçatı Köyünde yaşanan elektrik arızasını gidermek için giden Fırat Aksa  Elektrik Hizmeleri A.Ş’ye ait aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 2 işçi şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Bombalı saldırının ardından güvenlik güçlerimizce bölgede bölücü terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

PKK mensuplarınca yola kurulan uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılmasını sonucu şehit olan işçilerin kimlikleri tespit edildi. Bingöl'deki patlamada şehit olan işçilerin, Emrullah Anşin ve Ömer Faruk Kaya olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...