Türk gazeteciler için Suriye'ye ültimatom

- Güncelleme:
Türk gazeteciler için Suriye'ye ültimatom

TÜRKİYE Haberleri

Türkiye, Suriye istihbaratının elinde olduğu iddia edilen Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un bulunması için İran'dan devreye girmesini istedi. Türkiye, İran aracılığıyla Suriye'ye "Bu insanlar gerçek gazeteci. Türk gazeteciler nerede ise bulunsun, Türkiye'ye iade edilsin" mesajı ile ültimatom verdi.

Türkiye kendilerinden 11 gündür haber alınamayan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un bulunması için İran'ı devreye soktu. nbsp;Suriye istihbaratının elinde olduğu iddia edilen Türk gazeteciler en son Idlib'in kuzey doğusundaki Bannish kentinde Sii Kefraya Köyü yakınlarındaki kontrol noktasında görülmüş ve ondan sonra Esad taraftarlarınca kaçırıldığı ileri sürülmüştü. Haberin Ankara'ya ulaşmasının ardından her türlü girişimde bulunan Türkiye, Esad yönetimi ile diyaloğu süren İran'dan yardım istedi. Türkiye, İran aracılığıyla Suriye'ye "Bu insanlar gerçek gazeteci. Türk gazeteciler nerede ise bulunsun, Türkiye'ye iade edilsin" mesajı ile ültimatom verdi. nbsp;Şubat ayında Özgür Suriye Ordusu tarafından gözaltına alınan 11 İranlı, Türkiye'nin arabuluculuğu ile serbest bırakılmıştı.

Davutoğlu, gazetecilerin aileleri ile görüştü nbsp;
nbsp; nbsp;
nbsp; Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de kendilerine ulaşılamayan gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun'un aileleri ile telefonla görüştü. nbsp;Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ailelere gazetecilerin akıbetlerinin belirlenmesi için çok yönlü girişimlerinin sürdüğünü aktardı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...