Mısır'da milyonluk gösteri

/ Kaynak: AA
Mısır'da milyonluk gösteri

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'daki Hürriyet ve Adalet partisi (HAP), Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin anayasa taslağını desteklemek amacıyla 1 milyon kişi gösteri yapacak

nbsp;
nbsp;
Mısır'daki Hürriyet ve Adalet partisi (HAP), Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin anayasa taslağını desteklemek amacıyla yarın başkent Kahire'de 18 devrimci hareketin de katılacağı ''milyonluk gösterinin'' yapılacağını duyurdu. Gösteriye katılacak grupların yaptığı ortak basın açıklamasında, milyonluk mitingin ''Hazırlanan anayasa taslağını ve halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanını desteklemek'' için yapılacağı ifade edildi. Açıklamada, Tahrir Meydanı'nda yapılması planlan gösterinin, anayasa taslağının iptalini isteyen muhalif kesimlerle bir araya gelinmesi sonucu yaşanabilecek olası çatışmaları engellemek için Kahire Üniversitesi önündeki en-Nahda Meydanı'nda yapılacağı bildirildi. Öte yandan Mısır Metro İşletme Şirketi'nden yapılan açıklamada yarın düzenlenecek olan milyonluk gösteri sebebiyle olağanüstü hal ilan edildiği belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...