3'üncü köprüye teklif yağacak

- Güncelleme:
3'üncü köprüye teklif yağacak

TÜRKİYE Haberleri

Bakan Binali Yıldırım, "3. Boğaz Köprüsü'nün yapımına bu yıl içerisinde başlayacağız" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başyazarımız Yılmaz Öztuna'nın vefatı sebebiyle Genel Müdürümüz Ahmet Mücahid Ören'i ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Genel Müdürümüz Ahmet nbsp;Mücahid Ören'i ziyaret ederek Başyazarımız Yılmaz Öztuna'nın vefatı dolayısla taziyerini ileten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprü ihalesinden, havalimanına, duble yollardan bölgeler arası gelişmişlik şartlarına kadar çok önemli konular hakkında bilgi verdi. Genel Müdürümüz Ahmet Mücahid Ören'in yanı sıra, Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, Yazıişleri Müdürümüz Mustafa Bilim, TGRT HABER TV Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ve Gazetemizin Ekonomi Servisi Müdürü Adil Küçük'ün hazır bulunduğu görüşmede, Bakan Yıldırım, 3. köprünün yapımına bu yıl başlanacağını söyledi. 3. köprü ihalesinin yapıldığı dönemde, dünyada ekonomik durumun bugünkünden daha kötü olduğunu dile getiren Yıldırım, "Uzun vadeli borç bulmak daha zordu. Ama şimdi şartlar düzeliyor. Biz bu şartları, yatırımcının üzerinden bazı yükleri alarak daha da iyi duruma getirdik. Müşavirlik hizmetlerinin bedelini ve kamulaştırma yükünü üzerlerinden aldık. Proje büyüklüğü de yarı yarıya azaldı. Bu şartlarda çok sayıda ciddi teklif geleceğini düşünüyorum. Bizde de hata vardı. Birçok ihale üst üste geldi. Yatırımcı bu kadar çok ihale karşısında şaşırdı. Büyük ihalelerin arasını açmakta fayda var" dedi.


HABERİN DEVAMI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...