Ahmet Özal: Yanıltılmış olabilirim

Ahmet Özal: Yanıltılmış olabilirim

GÜNDEM Haberleri

Merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, arşivden çıkardığı fotoğrafla, babasının bilinenin aksine ambulansta ölmediğini, hastaneye yürüyerek geldiğini savundu. Ancak, fotoğrafı çeken muhabir "O Özal değil" dedi. Ahmet Özal da gazetemize konuştu: "Kupüre ve fotoğrafa inandım, fakat yanıltılmış da olabilirim."

nbsp;Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili iddialara dün şok bir fotoğraf daha eklendi. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın, Özal'a yapılan otopside, "Zehir bulundu, ancak zehirlenerek öldürüldüğüne ilişkin bulguya ulaşılamadı" raporu sonrası ilk kez basın toplantısı düzenleyen oğul Ahmet Özal, 17 Nisan 1993 sabahı, babası hastaneye götürülürken çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı. Gazetecilere açıklama yapan Özal, hastane girişinde korumaların arasında bulunan ve yüzü görünmeyen takım elbiseli kişinin babası olduğunu ve içeri ayakta girdiğini söyledi. Özal, "Fotoğrafta babamın hastaneye dimdik yürüyerek girdiği görülüyor. Sağındaki kişi koruması Kadir, solundaki koruması Ali, arkasındaki başyaveri Aslan Güner, onun yanında görülen kişi de koruma Turgay'dır" dedi. Özal, "Daha önce de babamın spor yaparken kalp krizi geçirerek ölmediğini söylemiştim, şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Spor yaparken kalp krizi geçirdiyse hastaneye neden takım elbiseli gidiyor? Burada hastaneye yürüyerek girdiği açıkça görülüyor" diye konuştu. Ancak yine Anadolu Ajansı'nın aynı saniyelerde çektiği bir başka karede, gri takım elbiseli görevli dikkat çekti. İkinci fotoğraf, bu kişinin sedyeyi iten koruma olduğu şüphesini uyandırırken, ilk karede de dikkat çeken ayrıntılar vardı. Ahmet Özal'ın basına dağıttığı fotoğrafta, hastane girişindeki görevlilerin yüzünün yere dönük olması, sedyeye baktıkları ihtimalini güçlendirdi. nbsp;

##tgvideo##

FOTO MUHABİRİ: ÖZAL DEĞİL
Haber merkezleri bu iddianın doğruluğunu araştırırken, fotoğrafları çeken eski Anadolu Ajansı muhabiri Selahattin Yılmaz, bir televizyon kanalında, "O kişi Turgut Özal değil. Sedyeyle getirildi, içeriye de sedyeyle alındı" açıklaması yaptı. Bu iddia üzerine gazetemizin ulaştığı Ahmet Özal, fotoğrafı kendisine tanımadığı bir kişinin ulaştırdığını, aynı karenin babasının ölümünden bir gün sonra bir gazetede de yayınlandığını görünce şüphe duymadığını söyledi. Ahmet Özal, "Neden doğruluğunu araştırmadınız? Tuzağa düşürülmüş olabilir misiniz?" sorusuna, "Fotoğrafı çeken devletin ajansıydı ve gazetede de yayınlanmıştı. O sebeple fotoğrafın doğruluğundan şüphe duymadım. Ayrıca koruma ekibinin tamamını iyi tanırım. Takım elbiseli o kişi babama çok benziyor. Fakat yanıltılmış olabilirim. Bu kasıtlı da olabilir ama ben buna gerçekten inandığım için açıklama yaptım" dedi.

Kendisine ve ailesine daha önce bir çok kez haksız eleştiriler yöneltildiğini ve iftiralara uğradığını belirten Ahmet Özal, aldıkları sürpriz kararı da paylaştı. Özal, Devlet Denetleme Kurulu raporunda da dile getirilen, babasından alınan saç örneğini önümüzdeki hafta savcıya teslim edeceklerini açıkladı.

AA'NIN FOTOĞRAFINI KANIT GÖSTERDİ
Ahmet Özal'ın delil olarak gösterdiği nbsp;Anadolu Ajansı'nın hastane girişinde çektiği karede, korumaların ve o dönem Cumhurbaşkanlığı Başyaverliğini yürüten Albay Aslan Güner'in arasında gri takım elbiseli bir kişi görülüyordu. Ahmet Özal, yüzü görünmeyen bu kişinin, babası merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal olduğunu savundu. Ancak bu iddia, bizzat resmi çeken muhabir tarafından yalanlandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...