Dünyayı ürküten rapor!

Dünyayı ürküten rapor!

DÜNYA Haberleri

BM raporuna göre; 2050'de dünyada emekli sayısı çocuk sayısını geçecek. 2050'da 60 yaş üzerindekilerin sayısı 2 milyarı bulacak.

Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın hızla yaşlandığına dair ürkütücü bir rapor yayımlandı. Rapora göre; 2050'de emeklilerin sayısı çocukların sayısını geçecek. 2050'de 60 yaş ve üzerindekilerin sayısının 2 milyarı bulacağı ifade edildi.
BM Nüfus Fonu ve HelpAge International kuruluşu tarafından yayımlanan 21. Asırda Yaşlanma başlıklı raporda, 2050'de şimdi 316 bin olan 100 yaşın üzerindeki kişilerin sayısının da 10 kat artarak 3 milyona çıkacağı belirtildi. nbsp;

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİ BEKLEYEN TEHLİKE
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, yaşlı insanların topluma önemli faydalar sağlamakla birlikte giderek yaşlanan nüfusun emekli ücretleri ve sağlık harcamaları gibi konularda ülkelere büyük maddi yük getireceğini ifade etti. Ban Ki-moon, "Nüfusun yaşlanması problemi artık görmezden gelinemez. Dünyada yaşlı nüfus genel nüfus artışından daha hızlı artıyor" dedi.
İktisadi gelişmeyle sağlık alanındaki gelişmeler sebebiyle yaşlı nüfusun arttığı bildirilirken, bunun, 2050'de yaşlı nüfusun yüzde 80'i gelişmekte olan ülkelerde olacağı için özellikle gelişmekte olan ülkeler için önemli bir problem olacağı kaydedildi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...