Sare Davutoğlu: İnsan için asıl engel hakikate körleşmektir

Sare Davutoğlu: İnsan için asıl engel hakikate körleşmektir

YAŞAM Haberleri

Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, engellilerin toplumdaki hayat standartlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Murat Delice İstanbul (İHA)
Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı'na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, engellilerin toplumdaki hayat standartlarının yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Bağcılar Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Engelsiz Dünya Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği çalıştay, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş'ın yanı sıra yurt dışından ve yurt içinden bir çok davetli yer aldı. Engelliler Sarayı'nı daha önce ziyaret ettiğini, buradaki çalışmalardan mutluluk duyduğunu belirten Sare Davutoğlu, engellilerin hayat standartlarının yükseltilmesi gerektiğini belirterek, “Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştay gibi çabalarla engellilik araştırmaları desteklenir ve geliştirilebilirse ulaşacağımız çözüm çok daha geniş bir alana yayılabilir. Kapsayıcı politikaların en büyük teminatı ise duyarlı toplumlardır. Engellilerimiz konusunda yapılacak her çalışma ancak resmi politikalarla desteklendiğinde sağlam bir zemine oturabilecektir” dedi. Yaklaşık 12 yıldan beri Türkiye'de yapılan projelerle engelli vatandaşların toplumdaki refah seviyesinin yükseltildiğini dile getiren Davutoğlu, “Bugün 41 bin 628 engelli vatandaşımız kamu kurumlarında çalışıyor” dedi. İslamiyetin hoşgörü dini olduğunu söyleyen Sare Davutoğlu, “Peygamber efendimizin engelli sahabelerle ilişkisi bizim için rehber niteliğindedir... İnsan için asıl engel hakikate körleşmek ve sağırlaşmaktır” ifadelerini kullandı. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...