Savaş durduramadı

Düzenleyen:
Savaş durduramadı

YAŞAM Haberleri

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Osmaniye’deki Suriyeli Türkmenlerin kaldığı çadır kente sığınan ailenin 3 kızı da üniversite eğitimine devam etme imkânı buldu.

Bayırbucak bölgesinden 3 yıl önce kaçarak Türkiye’ye sığınan 6 kişilik Hacıibrahim ailesi, Osmaniye’de Türkmenlerin kaldığı çadır kentteki bir çadırda hayatlarını sürdürüyor. Çadır kentteki AFAD Okulu’nda gönüllü matematik öğretmenliği yapan ve ayrıca bir dükkânda çalışan anne Neda Fakı Hacıibrahim, ailecek eğitime çok önem verdiklerini belirterek, 3 kızının da bir göz çadırda ders çalışarak başarılı olduklarını ve üniversiteye yerleştiklerini söyledi. Kızları 21 yaşındaki Elisar’ın Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, 23 yaşındaki Emine’nin Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde, 25 yaşındaki Nur’un ise Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde eğitim gördüğünü belirten Hacıibrahim, “Kızlarımın eğitimi için her fedakârlığı gösterdim. Onlar da yaz kış demeden bir çadırın içerisinde azmederek başarılı oldular. Onlarla gurur duyuyorum” diye konuştu. Kızkardeşlerden Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Elisar Hacıibrahim, “Doktorluk en büyük hayalimdi. İstediğim okulu okumak Türkiye’de nasip oldu” dedi. Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisi Emine Hacıibrahim, “Ülkemde okulum yarıda kalmıştı, bir daha hiç okuyamayacağım zannediyordum” diye konuşurken, Niğde Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Nur Hacıibrahim ise, “AFAD’ın bize sağladığı imkânları unutmamız mümkün değil” dedi.

Savaş durduramadı

ANNENİN FEDAKÂRLIĞI

Matematik öğretmeni anne Neda Fakı Hacıibrahim, bir dükkânda haftalık 200 liraya çalışıyor. Kazandığı paranın tamamını kızlarına harçlık olarak gönderirken, onlarla gurur duyduğunu söylüyor. Anne Hacıibrahim, “Elisar, Nur ve Emine’den en büyük isteğim iyi bir meslek sahibi olup Türkiye’ye olan vefa borçlarını ödemeleri” diyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...