Dubaili hackerlarla işbirliği yapan dolandırıcılara suçüstü

Düzenleyen:
Dubaili hackerlarla işbirliği yapan dolandırıcılara suçüstü

YAŞAM Haberleri

Erzurum’da 2 şahıs Dubaili hackerlarla işbirliği yaparak vatandaşlara ait kredi kartlarını ATM’den kopyalarken suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 4 farklı ATM’ye dolandırıcıların kart kopyalama düzeneği yerleştirdiği bilgisini aldı. Çok sayıda vatandaşa ait kart bilgilerini kopyalayan dolandırıcılar teknik takibe alındı. Takibe alınan dolandırıcılara düzenlenen operasyonla E.E.P. ve M.A. isimli şüpheli şahıslar suçüstü yakalandı. Yanlarında suç aleti olarak kullandıkları çok sayıda dijital materyale ve kart kopyalama cihazlarına el konuldu.

DUBAİ VE İSTANBUL MERKEZLİ ÇALIŞIYORLAR

E.E.P. ve M.A. isimli dolandırıcıların Dubai ve İstanbul merkezli çalıştıkları öğrenilirken, İstanbul’dan kart kopyalama cihazlarını temin ederek ATM’lerden kopyaladıkları kartları Dubai’de hackerlere göndererek 30 dolar karşılığında kart bilgilerini ve ses dosyalarını çözdürdüler. Kartlardan yüklü miktarda para çekip gelir elde eden dolandırıcılar emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...