Jandarma devrede, 100 bin maske üretiyorlar

Düzenleyen:
Jandarma devrede, 100 bin maske üretiyorlar

YAŞAM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı üzerine yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Jandarma Genel Komutanlığına bağlı dikimevinde maske üretimine başlandı.

Maskeler, Jandarma Lojistik Komutanlığı bünyesindeki atölyede üretiliyor. Tek kullanımlık maskelerin üretimi için üç vardiya hâlinde kırkar personelin gece-gündüz çalıştığı atölyede, ellişer paket hâlinde hazırlanan maskeler kolluk güçleri, AFAD, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun hizmetine sunuluyor. Maskelerin dağıtımı il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve valilikler aracılığıyla yapılacak.
Jandarma İkmal Yarbay Jandarma Dikimevi Müdürü Talât Aysal, maskelerin hijyen kurallarına göre paketlendiğini belirterek, üretilen maskelerin bir kısmını da Sağlık Bakanlığına göndereceklerini kaydetti.  Özel önlük, bone, eldiven ve maske takan personel tarafından üretilen bez maskeler, üretimin her safhasında titizlikle kontrol ediliyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...