Çin’in Covid-19 aşısı şehir hastanesinde

Düzenleyen:
Çin’in Covid-19 aşısı şehir hastanesinde

YAŞAM Haberleri

Çin’den gelen Faz-3 aşamasındaki Covid-19 aşısının hayvan üzerindeki denemeleri tamamlandı. Ardından aşının insanlar üzerinde denenmesine geçildi. Hacettepe, Kocaeli ve İstanbul üniversitelerinde başlanan çalışmalara Ankara Şehir Hastanesi de eklendi. İlk gönüllü de Koordinatör Başhekim Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel oldu.

Utku Şimşek ANKARA

Surel “Aşı tutarsa pandemiyi kırabileceğiz. Ben ve diğer arkadaşlarım bu işe gönüllü olduk. Bu aşının hem ülkemize hem de dünyaya umut olması için vazifemizi yaptık” dedi. Ankara Şehir Hastanesi Bulaşıcı Hastalıklar Kliniği Eğitim Sorumlusu ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Rahmet Güner ise yakın gelecekte yerli aşının da uygulama imkânı olacağını umduklarını söyledi.

Öte yandan 2. faz denemelerinde başarı elde edilen aşının 3. fazının da başarılı olması hâlinde 2021 başında kullanıma hazır hâle gelmesi bekleniyor.
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...