Karataş açıklarında tekne alabora oldu: 5 ölü

Düzenleyen:
Karataş açıklarında tekne alabora oldu: 5 ölü

YAŞAM Haberleri

Adana'nın Karataş ilçesi açıklarında sabah saatlerinde Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı balık avlama teknesi çarpıştı. Alabora olan teknede kaybolan 5 kişiden 5'inin de cansız bedenine ulaşıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre olay saat 05.50'de Karataş ilçesi 15 deniz mili açıklarında yaşandı. Bölgeye 3 Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi. Teknede bulunan ve kayıp olduğu değerlendirilen 5 kişinin bulunması amacıyla arama kurtarma çalışması başlatıldı. Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türk bayraklı balıkçı teknesindeki 5 kişiden 5'inin de cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Fark etmedi bile
Teknede bulunanların pazartesi günü öğleden bu yana bölgede avlandığı öğrenildi. 200 metre uzunluğa sahip dev tanker gemisinin önce çarpmayı fark etmediği, anonslar üzerine durduğu belirtildi. 'Polat Bey1' isimli balıkçı teknesinde Metin B., Volkan Vural, Fevzi Y., Recep ve yabancı uyruklu 1 kişinin olduğu öğrenilirken, kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor

Denize dün açılmışlardı
Balıkçı teknesinde bulunan Volkan Vural'ın babası Ahmet Vural, Mersin Balıkçı Barınağında oğlundan ve diğer mürettebattan gelecek haberi bekliyor. Olayla ilgili konuşan Vural, "Pazartesi öğleden sonra avlanmaya çıkmışlardı. O saatten beri aynı bölgede avlanıyorlardı. Gece saatlerinde kaptan anons yapmış. Yaptıktan sonra da tanker gemisi çarpmış. Ondan sonra haber alamadık. Bölgede zaten gırgır gemisi varmış, ilk o yardıma gitmiş. Onlar bölgeye gittiklerinde kimseyi görememişler. Tanker gemisi vurduktan sonra baya gidip boşa atmış. Büyük ihtimal fark etmemiş. Gırgır teknesi anons yapınca durmuş. İçinde oğlumla birlikte 5 kişi var. Çalışmalar devam ediyor. Şu anda yetkililere çağrı yapacak bir durum yok. Bir an önce sağ mı değiller mi öğrenmek istiyoruz" dedi.

"Balıkçı camiası olarak büyük acı hissediyoruz"
Mersin Balıkçılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, teknenin balık avı için Mersin Balıkçı Barınağından açıldığını söyledi. Teknede, kaptan Metin Büten ile balıkçılar Fevzi Yardımcı, Recep Yıldız, Volkan Vural ve Suriye uyruklu Muhammet Leyla'nın bulunduğu bilgisini veren Kaya, kazayı öğrenince büyük üzüntü duyduklarını belirtti.  Kaya, teknenin Yunanistan bayraklı bir tanker ile çarpıştığı haberini aldıklarını ifade ederek, "Kaza sonrası tekne hava basıncı nedeniyle ters dönmüş. İlk müdahaleyi Yunan gemisi ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yaptığını öğrendik. Biz canlı olmalarını umut ediyorduk ama üzüntüyle 5 kişinin ölüm haberlerini aldık. Balıkçı camiası olarak büyük acı hissediyoruz. Ailelere başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz" dedi

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...