Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Megakent soluk aldı

Megakent soluk aldı

YAŞAM Haberleri

Tam kapanmada İstanbul'da hava kirliliğinin en fazla azaldığı ilçelerin başında yüzde 80 ile Sarıyer geldi.

İstanbul’da hava kirliliği koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 geriledi. Türkiye’de 29 Nisan ile 17 Mayıs arasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını yüzünden tam kapanma kararı alınmasıyla vatandaşlar 17 günlük süreçte vakitlerinin büyük kısmını evde geçirdi. Kentte trafiğin de azalması hava kalitesinin iyileşmesini sağladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İBB’nin hava kalite ölçüm istasyonlarından derlediği verilere göre, İstanbul’da azotdioksit (NO2) hava kirliliği oranı tam kapanma döneminde, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 azaldı. Kentte hava kirliliğinin en fazla azaldığı istasyonların başında yüzde 80 ile Sarıyer gelirken, bunu yüzde 62 ile Beşiktaş, yüzde 59 ile Aksaray, yüzde 36 ile Yenibosna ve yüzde 34 ile Esenler izledi. Kentteki 7 istasyonda ise kirlilik oranı arttı. Artış kaydedilen istasyonlar başta Sultangazi olmak üzere Avcılar, Esenyurt, Tuzla, Selimiye, Kartal ve  Bağcılar olarak sıralandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...