Meteorolojiden iki bölgeye sağanak uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Meteorolojiden iki bölgeye sağanak uyarısı

YAŞAM Haberleri  / AA/İHA

Son dakika meteoroloji haberi: 5 Haziran 2021 hava durumu raporu açıklandı. Tahminlere göre Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece altında olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre; yurdun kuzey kesiminde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Karadeniz, Doğu Anadolu, Toroslar mevkisi, Edirne, Kırklareli, Ankara ve Sivas çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece altında olacağı, kalan kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli esmesi öngörülüyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Meteorolojiden iki bölgeye sağanak uyarısı

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22
İzmir: Az bulutlu ve açık 28
Adana: Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 31
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...