Yağmur duaları kabul oldu, dolu yağdı

Düzenleyen:
Yağmur duaları kabul oldu, dolu yağdı

YAŞAM Haberleri

Ardahan'da uzun süredir yaşanan kuraklığın ardından dolu ve sağanak yağış meydana geldi.

Kentte dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Merkeze bağlı Çamlıçatak, Hoçuvan Hasköy, Döşeli ve Beberek köylerinde sabah saatlerinde sağanak yerini dolu yağışına bıraktı.

Yağmur duaları kabul oldu
Kuraklık sebebiyle üreticiler uzun süredir Ardahan ve ilçelerinde yağmur duasına çıkarken, son yağışlarla duaların kabul olduğunu ifade edildi.

Çiftçilerimizin umudu yeşerdi

Bu yıl kuraklıkla birlikte çiftçilerin zor durumda olduğunu söyleyen Akın Kılıç, ’’Son günlerde Ardahan’da etkili olan kuraklığın ardından etkisini gösteren yağmur ve dolu yağışı ekili alanlara zarar verse de çiftçilerin mağduriyetini bir nebze de olsa gidermiş oldu. Çiftçilerimizin umudu yeşerdi. Umutsuzluk ve karamsarlık son yağışlarla bir nebze olsun azaldı. Son yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü, hem kurumakta olan mahsule can verdi hem de yeşil desenli bitkilerin ekim döneminde toprak nemlendi’’ dedi.
Kar manzarasını aratmayan dolu yağışında sürücüler ise zor anlar yaşadı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...