Meteoroloji il il uyardı! Sağanak alarmı verildi

Düzenleyen:
Meteoroloji il il uyardı! Sağanak alarmı verildi

YAŞAM Haberleri

Hava durumu son dakika: 21 Haziran 2021 Meteoroloji tahmin raporu açıklandı. Yurdun batı ve iç kesimlerinde sıcaklıkların 2 ila 4 derece arasında düşmesi ve yer yer sağanak yağış bekleniyor. Ankara, Antalya, Konya, Eskişehir ve Düzce gibi iller için sarı kodlu uyarı verildi. Doğu illerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Son dakika Meteoroloji haberleri: Haftanın ilk gününde hava nasıl olacak, hafta genelinde yurdu nasıl bir hava bekliyor merakla bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Trakya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji il il uyardı! Sağanak alarmı verildi

İÇ VE BATI KESİMLER İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'den Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Konya, Kütahya, Muğla, Uşak, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı geldi.

Uyarıda, "su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluk durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Meteoroloji il il uyardı! Sağanak alarmı verildi

SICAKLIKLAR İÇ KESİMLERDE 2-4 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı öngörülüyor. İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredecek olan havanın, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 27
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Anadolu Yakası yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı 26
İzmir: Az bulutlu 30
Adana: Parçalı çok bulutlu, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yerel gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Antalya: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere yerel gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 25
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 25
Erzurum: Az bulutlu 32
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...