Marmara'da umutlandıran tablo

Marmara'da umutlandıran tablo

YAŞAM Haberleri

Marmara Denizi’nin güney sahillerinde bir süre önce yoğun şekilde görülen müsilaj (deniz salyası) yürütülen çalışmalarla büyük ölçüde etkisini kaybetti.

8 Haziran’da 592 bölgede başlatılan çalışmalar sonucu şu ana kadar 10 bin 664 metreküp müsilaj toplanarak bertaraf edildi. Güney sahili boyunca yüzeyde neredeyse yok denilecek kadar azalan müsilajın durumu, aynı açılardan drone ile havadan görüntülendi. Sahilin temiz hâlini gören bazı vatandaşlar denize girdi, balık tuttu, sahilde yürüyüş yaptı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz “Durum iyiye gidiyor” dedi. Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu da “Denizimiz son bir haftadır temiz. Böyle devam etmesini umut ediyoruz” diye konuştu.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...