Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şile ve Sarıyer'de denize girmek yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şile ve Sarıyer'de denize girmek yasaklandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şile'de denize giren ve dalgalara kapılıp kaybolan 5 kişiden biri kurtarıldı, birinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Şile ve Sarıyer'de denize girmek havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle yasaklandı.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanan Şile'de, denize giren 5 kişi dalgalara kapılarak kayboldu. Olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Ayazma Plajı’nda kaybolan 3 kişiden 1’nin cansız bedenine ulaşılırken bir kişi de kurtarıldı. Suriyeli olduğu öğrenilen kişi morga kaldırılırken, 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

ŞİLE KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Şile Kaymakamlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Ayazma ve Kızılcaköy Plajı'nda bugün sabah saatlerinde denize giren yabancı uyruklu M.E.Ö. ve R.A. ile B.M, Ö.H.C. ve A.A. adlı vatandaşların yoğun dalga ve akıntı sonucu denizde kayboldukları ihbarı alındığı belirtildi.

Görevlilerin çalışmaları sonucu yabancı uyruklu R.A'nın kurtarıldığı, M.E.Ö'nün cansız bedenine ulaşıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün sabah saatlerinden itibaren ilçemizdeki tüm sahil ve plajlarda denize girmek yasaklanmıştır. Yoğun dalga ve akıntıda kaybolan diğer 3 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları can kurtaran ve Sahil Güvenlik ekiplerimiz tarafından devam etmektedir."

DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Öte yandan, havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle Şile Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisinde denize girmek yasaklandı.

Şile ve Sarıyer'de denize girmek yasaklandı

SARIYER SAHİLLERİNDE DENETİM: DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

İstanbul Sarıyer Gümüşdere Plajı'nda da olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Tehlikeli akıntıları ve dalgalı suyu nedeniyle çok sık boğulma vakalarının yaşandığı Sarıyer Gümüşdere’de atlı jandarma ekibi sahil şeridi boyunca denetim yaparken, cankurtaranlar da yaptıkları anonslarla vatandaşlara denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu söyledi.

Sahil hattı boyunca plajın etrafına şerit çekilirken, vatandaşlar ise deniz kenarından uzaklaştırıldı. 

Plajın Cankurtaranı Samet Alpaslan, "Bugün rüzgar oldukça sert, 30 kilometreleri kadar buluyor. Pazar gününe kadar hava böyle devam edecek. O yüzden denize insanlarımızı sokamıyoruz. İnsanlarımızdan emniyet bekliyoruz, havalar güzel olunca zaten hiçbir risk yok" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...