Mutfakta böceklenme derdine son

Mutfakta böceklenme derdine son

YAŞAM Haberleri

Beslenmede çok önemli yeri olan baklagillerin, uzmanlar tarafından haftada en az 3 kez tüketilmesi öneriliyor. Mutfaklarımızda geniş bir kullanım alanı bulan bu baklagiller genelde ihtiyaçtan fazla alınarak kilerimizdeki yerini alıyor. Ancak bu şekilde saklamak için oldukça dayanıklı bir yapıları olsa da böceklenme sorunu tatları kaçırıyor.

DUYGU YILMAZ

Hemen hemen her mutfakta bir kere de olsa bakliyat böceklenmiştir.

Peki bunu engellemek mümkün mü?
¥ İlk adım tabii ki marketten paketli ürün alırken dikkatli bir şekilde kontrol etmek. Böceklenme daha çok raf bekleme süresiyle ilgilidir. Ürünü alırken eğer paketin dibinde un gibi parçacıklar görünüyorsa böceklenme riski vardır.
¥ Evinize alışveriş yaparken tahılları ve bakliyatları çok büyük miktarlarda almamaya özen gösterin.
¥ Mutfağınızda daima ağzı sıkıca kapanabilen cam ya da plastik kavanozlarınız olsun. Zira kiler böcekleri için naylon poşetler bir engel değil.
¥ Kuru gıda dolabınızı düzenli olarak elektrikli süpürgeyle süpürüp, temizleyin. Ayrıca beyaz sirkeli su ile yapacağınız temizlik de faydalı olacaktır.

ÇARE DEFNE YAPRAĞI
¥ Mutfağınızda defne yaprağına yer açın. Tahıl ve bakliyatları koyduğunuz kaplara yerleştireceğiniz defne yaprakları kokusuyla böcekleri kaçıracaktır.
¥ Böceklenen üründen hayır yok! Maalesef bakliyatta böceklenme başladıysa o ürünü çöpe atmanız gerekiyor.
¥ Nohut, kuru fasulye, mercimek gibi baklagillerinizi haşlayarak derin dondurucuda uzun süre saklayarak böceklenme sorunundan kurtulabilirsiniz.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...