Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altı kişiyi iple kurtardı

Altı kişiyi iple kurtardı

YAŞAM Haberleri

65 yaşındaki Turhan Tekin, selde mahsur kalanları yaptığı ip düzeneği ile 1,5 metre derinlikteki suya girerek tahliye etti. Ardından da bina çöktü

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde bulunan Süleymaniye Kız Kur’ân Kursu önünde çalışan görevliler ile vatandaşlar sel sırasında mahsur kaldı. Bu kişilerden bir bölümü helikopterle bölgeden tahliye edildi. Kalanların imdadına ise emekli astsubay Turhan Tekin yetişti. 65 yaşındaki Tekin, oluşturduğu ip düzeneğiyle altı altı kişiyi kurtardı. Tahliyeden 10 dakika sonra ise binanın bir bölümü çöktü. Bu olayların yaşandığı sırada ise kursta öğrenci bulunmaması büyük bir faciayı engelledi.

O ANLARI ANLATTI
Afetin bir anda olduğunu vurgulayan Tekin “Kur’ân kursunun hemen arkasındaki binada oturuyordum. Yardım çığlıklarını duydum. İp buldum ama karşıya atamadım. Vatandaşları nasıl kurtarırım diye düşünürken aklıma olta kurşunu geldi. Olta kurşununu ipe bağlayıp karşıya attım. Onlar da balkon demirine bağladılar. Ben de diğer ucunu bir ağaca bağlayarak sağlamlaştırdım. İple bir palanga (Bir halatla makaralardan oluşturulan, ağır cisimleri kaldırmaya, sağa sola döndürmeye yarayan düzenek) sistemi oluşturdum. Belime birip bağlayıp aşağıya indim. Suyu boyladığımda derinliğin 1,5 metre civarında olduğunu gördüm. Boy verdiğimde ‘Ben bunları kurtarırım’ dedim. İple karşıya geçip binada mahsur kalanları çıkardım. Getirdiğim yerle yol arasında biraz yükseklik vardı. Yukarıda birkaç genç bekliyordu, onlar da benim kurtardıklarımı yukarı çekti. Kurtardıklarımdan bazılarını evimde misafir ettim” dedi. Bu anlara şahitlik eden Satı Sümbül de “Vatandaşlar, ‘Bizi kurtarın’ diye bağırmaya başladı. İple sistem kurulunca aşağıya indirildiler. Onları çıkardıktan sonra bina çöktü” ifadelerini kulandı.


Altı kişiyi iple kurtardı

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...