İBB barınağında yüzlerce ölü hayvan şoku

İBB barınağında yüzlerce ölü hayvan şoku

YAŞAM Haberleri

Tepeören’deki Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevinde yüzlerce ölü hayvanın gömüldüğü çukurları kapatan iş makineleri basın mensuplarını görünce alandan kaçtı.

Tepeören’de kötü kokudan rahatsız olan mahalleli, kokuyu takip ettiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında dehşete düştü. İBB’ye bağlı Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Yaşam Alanı yakınındaki bahçede kazılmış çukurda çürümeye bırakılmış onlarca kedi ve köpek ölüsü görüldü. İddiaya göre İBB’ye bağlı yere Anadolu Yakası’nın çeşitli yerlerinden gelen ve telef olan köpeklerin cesetlerinin bazıları poşetlere koyularak yakılırken bazıları da açılan çukurda çürümeye bırakıldı. Telef olmuş onlarca hayvan bedeniyle karşılaşan vatandaşlar, gördükleri kötü manzarayı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Skandal görüntülerin ardından iş makinelerinin telef olmuş hayvanların bulunduğu alanı kapadığını gören basın mensupları, görüntü almaya başlayınca iş makineleri bölgeden hızla uzaklaşarak kaçtı. Alana gelerek açıklamada bulunan bakımevinin başhekimi Mevlüt Maytalman “Burada 39 ilçenin gömme hizmeti yapılıyor. Ölen hayvan için çukurlar kazılır ve sıkıştırılmış toprakla gömülür. Mevzuat da budur. Biz de günlük ölen hayvanları koyuyoruz ancak bazen gömme işlemi geç olabiliyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...