E-5’in nefesini kestiler

E-5’in nefesini kestiler

YAŞAM Haberleri

“Yeşil dostu” CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) il genelinde kara yolları kenarındaki duvarları süsleyen ve aynı zamanda emisyonla gürültüye karşı bariyer işlevi gören dikey bahçeleri söküm işlemleri sürüyor. Bu kapsamda, İBB ekipleri dün de güne yeşillikleri kopararak başladı.

İBB ekipleri, Maltepe Aydınevler mevkii D-100 Kara Yolu Kadıköy istikametinde yolun sağ şeridinin bir bölümünü trafiğe kapatarak, bakımsızlıktan kuruyan dikey bahçeyi söktü. Bu duruma çok sayıda vatandaş tepki gösterdi. İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da “CHP’li İBB yeni güne yine yapmaya çalışarak değil, bozmaya çalışarak başlamış; İstanbul’a güzellik katan, egzoz emisyonunu, ses kirliliğini azaltan Maltepe’deki dikey bahçeleri kaldırmaya çalışarak” dedi. Öte yandan, İBB, bu kararı bahçelerin bakım bedelleri yüksek olduğu gerekçesiyle aldığını savunmuş, yeşillik ve çiçeklerin yerine duvarlara grafiti yapılacağını bildirmişti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...