Kaçak kraliçe arı 10 bin işçi arı sayesinde bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kaçak kraliçe arı 10 bin işçi arı sayesinde bulundu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Edirne’de yaklaşık 4 ay önce kaçarak şehrin ortasındaki 160 yıllık çınar ağacının kovuğuna bal yapan kraliçe arı ve 10 bin işçi arı ağaçtan çıkarıldı.

Edirne’de kraliçe arı ve beraberinde 10 bin işçi arı kentteki vatandaşların endişeli anlar yaşamasına neden oldu. Kıyık Caddesi’ndeki 160 yıllık çınar ağacında arılar olduğu gören esnaf durumu 30 yıldır arıcılık yapan Süleyman Seval’e iletti. Merdiven yardımıyla ağaca çıkan ve arılarla beraber petek balları yuvadan çıkarmayı başaran Seval, arkadaşı İlhan Demir ile balların tadına baktı. Seval yoldan geçen vatandaşlara da doğal baldan ikram etti. Balın tadına bakanlar önce duruma şaşırdı sonra balın tadına hayran kaldı.

Kaçak kraliçe arı 10 bin işçi arı sayesinde bulundu

KRALİÇE ARI 4 AY ÖNCE KAÇMIŞ

Kendi ürettiği balı seyyar olarak sattığını söyleyen Süleyman Seval, “Civardaki esnaflar çınar ağacında arıların çok fazla olduğunu ve bal yapmış olabileceğini söyledi. Ben de önce körüğümü yakıp duman yaptım ve ağaca çıktım. İçeriye duman bastım ve petekleri çıkardım. Arıya duman yapınca kaçmaya başladı ben de böylece peteği çıkardım. Doğal bal ve petek bal aslında aynıdır. Ama bu çıkardığım petek siyahlaşmış. Ailesi ile beraber kaçan bir kraliçe arıyı ağaçtan çıkaracağım. Yaklaşık 4 ay önce kraliçe arı buraya kaçmış arkasından işçi arılar da gelmiş. Yaklaşık 10 bin arı vardı. Hepsini çıkaracağız” ifadelerine yer verdi.        

Kaçak kraliçe arı 10 bin işçi arı sayesinde bulundu

 

                    

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...