Kastamonu'da bir köy yangında yok oldu

Düzenleyen:
Kastamonu'da bir köy yangında yok oldu

YAŞAM Haberleri

Kastamonu'nun Başören köyü alevlere teslim oldu. Köyde neredeyse yanmadık ev kalmadı.

Kastamonu'ya bağlı Başören köyü bugün dehşeti yaşadı. Köyden bir anda alevler yükselmeye başladı. Yapılan ihbar sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve orman ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu alevler söndürüldü. Yangında 15 ev ve bir traktör yandı, 3 küçükbaş hayvan telef oldu.

Kastamonu'da bir köy yangında yok oldu

Köyde incelemede bulunan Kastamonu Valisi Avni Çakır, çok üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını söyledi. Yangının merkeze uzak bir köyde çıktığını vurgulayan Vali Çakır "Bugün maalesef Kastamonu’da ciddi bir köy yangını hadisesi meydana geldi. Kastamonu ilinin merkeze en uzak köylerinden biri olan Başören köyündeyiz. Merkeze uzaklığı yaklaşık 50 kilometre" dedi.

"YANGIN, 90 YAŞINDAKİ TEYZENİN EVİNDEN BAŞLADI"

Yangının öğleden sonra çıktığını dile getiren Çakır "Köylüler, yangının 90 yaşındaki bir teyzemizin evinde başladığını söyledi. Teyzemiz o esnada evde değilmiş. Rüzgarın da etkisi hem ahşap hem de yakın yapılaşmadan dolayı alevler hızlı bir şekilde diğer evlere sirayet etti. Şu an 15 ev tamamen yandı. Maalesef itfaiye yetişene kadar evlerin tamamını sarmıştı. Yangın tamamen kontrol altında, arkadaşlarımız soğutma çalışmasına başladı. Artık tehlike arz etmiyor. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Vatandaşlarımız alevleri erken fark edip evleri boşaltmış. Bu evlerden 8 tanesinde yaşayan vardı. Diğerleri vatandaşlarımızın yaz sezonunda kullandığı ya da daha az aralıklarla kullandığı evlerdi" diye konuştu.

"YANAN EVLERİN YERİNE YENİSİNİ YAPACAĞIZ"

Vatandaşların mağdur edilmeyeceğini dile getiren Vali Çakır, "Hem AFAD hem jandarma hem de muhtar arkadaşımızla beraber organizasyonumuzu yaptık. Vatandaşlarımızın hepsini bugün itibarıyla geceleyecekleri alanları tedarik ettik. Vatandaşlarımıza yetecek kadar konteyner evimiz mevcut. Her türlü yardımı yapacağız. İlk fırsatta da el birliğiyle yeniden imar sürecine başlayacağız" ifadelerini kullandı.

64 SENE ÖNCE DE YANMIŞ

Bu arada, köyün 1958 yılında çıkan bir yangında da yine tamamen yandığı öğrenildi. Köylülerden Hakkı Müdür  "Bu köy 64 sene önce de yanmıştı. O zaman bütün evler zarar görmüştü. Yine yandı, kül oldu gitti. Çok üzgünüz. Kış günü nereye gideceğiz, onu düşünüyoruz. Yangının sebebini bilmiyorum. Ben Kastamonu merkezdeydim. Neden yandığını bilmiyorum. Duyunca geldim. Baktım köy yok olmuş. Moralimiz bozuk. Her şeyimiz dışarıda kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...