Çileği yıkamak raf ömrünü kısaltıyor
YAŞAM Haberleri
Bahar aylarının gelişiyle birlikte en sevilen meyvelerden biri olan çilek de tezgâhlardaki yerini aldı.
DUYGU YILMAZ
Rengiyle mest eden çilek, tatlılardan reçellere hatta salatalara kadar oldukça geniş kullanım alanına sahip. Örneğin çilekli semizotu salatasına bir şans vermelisiniz! Her ne kadar tadıyla kendine bağlasa da oldukça narin bir meyvedir. Dalından koparıldıktan sonra diğer meyveler gibi olgunlaşma süreci yaşamadığı için doğrudan çürüme süreci başlar. Hâl böyle olunca da iki üç gün gibi kısa sürede tüketmek gerekiyor. Dondurucuya atmayı düşünmüyorsanız çilekleri buzdolabı kısmına yıkamadan kaldırmalısınız. Unutmayın saplarını koparmak da çürümeyi hızlandırır. Çileği sirkeli suda bekletip sonra tek tek kurutup buzdolabına koyarsanız bu size fazladan iki gün daha kazandıracaktır.