Yaşlı adamın evlerinden çıkanlar polisi bile şaşırttı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yaşlı adamın evlerinden çıkanlar polisi bile şaşırttı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Zonguldak'ta yaşlı bir adamın evinden çıkanlar şoke etti. Şahsın evinde tarihi eser, karaca kafası ve bacağı, geyik kafası ve bacağı ele geçirildi. Şahsa rekor ceza kesildi.

Zonguldak Devrek ilçesinde daha önce tarihi eserleri koruma kanununa muhalefet ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından hakkında adli işlem yapılan N.S’nin (67) farklı adreslerinde polis arama yaptı.

Şüphelinin, ikametlerinde Bizans Dönemine ait cephe süslemesi, üzerinde bitkisel kakmalar bulunan etnografik özelliğe sahip sini, üzerinde Arapça yazılar bulunan 3 adet el yazması kitap, 1 adet tarihi eser niteliğinde eski toprak küp, 11 adet değişik ebatlarda fosil, 6 adet farklı ebatta sikke, 1 adet tarihi eser niteliğinde tabanca, 2 adet tarihi eser niteliğinde kılıç, 6 adet ruhsatsız tüfek, 411 adet değişik marka ve kalibre tüfek fişeği, 100 adet 7,65 mm tabanca fişeği, 3 adet kızıl geyik kafası ile 6 adet geyik ayağı, 3 adet karaca kafası ve 4 adet karaca ayağı ele geçirildi.

Hayvanların kafası ve ayakları İl Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Müdürlük, şahsa kara avcılığı kanunu çerçevesinde tazminat olarak 180 bin TL gibi rekor bir ceza kesti. Ayrıca 2 bin 356 TL ile 11 bin 838 TL arasında idari ceza uygulandı.

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...