Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bayram sevincine trafik engeli! İstanbul'da araçlar adım adım ilerliyor

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul'da geçiren vatandaşlar sokaklara döküldü. Sabah saatlerinde yüzde 6 olan trafik yoğunluğu an itibarıyla yüzde 80'e ulaştı. Özellikle tarihi yarımadada insan seli yaşandı.

Kaydet
a- | +A

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla İstanbul'da adeta bayram göçü yaşanmıştı. Sabah saatlerinde yüzde 6 trafik yoğunluğu varken güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar sokağa çıktıklarında 'bayram şoku' yaşadı.

Bayram nedeniyle kabir ve ev ziyaretleri yapanlar ile kentin tarihi-turistik mekanları ve sahil kesimlerine giden İstanbullular, yoğunluğa neden oldu.

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLDU, HER YER DOLDU TAŞTI

Toplu taşıma araçlarının da ücretsiz olduğu kentte, metrobüs, metro, vapur, otobüs ve Marmaray duraklarında ve üst geçitlerdeki kalabalık dikkati çekti.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Yerlikaya bayramın ilk acı bilançosunu açıkladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
HABER

Bakan Yerlikaya bayramın ilk acı bilançosunu açıkladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Avrupa Yakası'nda, güneşli havayı fırsat bilenlerin bir kısmı piknik yapmak için sahil kenarlarındaki yeşil alanlarda zaman geçirirken, bir bölümü de tarihi yarımadada alışveriş yapmayı tercih etti.

Sahillerde gezen vatandaşlar, Beşiktaş Meydanı'nda da sokak müzisyenlerinin çaldığı parçalar eşliğinde eğlenceli zaman geçirdi.

Bayram sevincine trafik engeli! İstanbul'da araçlar adım adım ilerliyor - 1. Resim
Başlık ResmiBayram sevincine trafik engeli! İstanbul'da araçlar adım adım ilerliyor - 1. Resim

HER YERDE KUYRUK, HER YERDE KALABALIK

Kentin geleneksel mekanları arasında yer alan Mısır Çarşısı'nın bulunduğu Eminönü'nde de yoğunluk oluştu.

Mısır Çarşısı'nda yerli ve yabancı turistler alışveriş yaparken, bazı vatandaşlar ise meydan çevresinde ve deniz kenarında sıcak havanın tadını çıkardı.

Eminönü'nde boğaz turu yapmak isteyenler özel tur teknelerinin önünde kuyruk oluşturdu.

Anadolu Yakası'nda ise etkili olan yağmur nedeniyle birçok kişi kapalı alanlarda oturmayı tercih etti.

Bayram sevincine trafik engeli! İstanbul'da araçlar adım adım ilerliyor - 2. Resim
Başlık ResmiBayram sevincine trafik engeli! İstanbul'da araçlar adım adım ilerliyor - 2. Resim

ARAÇLAR ADIM ADIM İLERLİYOR

Kentin belli noktalarındaki yoğunluk, otoyolların yanı sıra ana arterler ve caddelerde trafiğe neden oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Köprüsü'nde her iki yönde trafik akışı arttı.

Avrupa Yakası'nda, D-100 kara yolu Ankara istikametinde Zeytinburnu'ndan başlayan trafik yoğunluğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar uzandı. TEM Otoyolu'nda ise Gaziosmanpaşa ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.

Bayram sevincine trafik engeli! İstanbul'da araçlar adım adım ilerliyor - 3. Resim
Başlık ResmiBayram sevincine trafik engeli! İstanbul'da araçlar adım adım ilerliyor - 3. Resim

Anadolu Yakası'nda da D-100 kara yolunda Kadıköy ve Tuzla arasında her iki yönde bazı bölgelerde trafik yoğunluğu oluştu. TEM Otoyolu'nda ise Edirne istikametinde Sultanbeyli ile Ataşehir arasında Ankara istikametinde ise Ataşehir ile Sancaktepe arasında araçlar yavaş ilerledi.

İBB'nin CepTrafik uygulaması verilerine göre, kent genelinde yüzde 80'e çıkan trafik yoğunluğu, Avrupa Yakası'nda yüzde 67, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 89 olarak ölçüldü.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.