Bugün hava nasıl olacak? METEOROLOJİ 25 İLİ UYARDI | 16 Ocak 2024 İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt genelinde hava nasıl olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bugün hava nasıl olacak? METEOROLOJİ 25 İLİ UYARDI | 16 Ocak 2024 İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt genelinde hava nasıl olacak?

Yaşam Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meteoroloji 25 il için sel baskını uyarısı yaptı. Bunun üzerine vatandaşlar, Bugün hava nasıl olacak? 16 Ocak 2024 Salı günü hava nasıl olacak? sorularını aratmaya başladı. İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt genelinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel müdürlüğü, 16 Ocak 2024 Salı günü için sel ve su baskını uyarısında bulundu. 7 il için turuncu kod, 18 il için sarı kod uyarısı yapıldı. Yurdun doğu kesimlerinde soğuk hava etkili olurken İstanbul'da bu hafta sıcaklıkların artması bekleniyor. Bugün hava nasıl olacak? 16 Ocak 2024 İstanbul, Ankara, İzmir ve yurt genelinde hava nasıl olacak? 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

MGM tarafından yapılan değerlendirmelerde ülke genelinde parçalı çok bulutlu ve Doğu Anadolunun güneydoğusu hariç diğer bölgelerde yağışlı bir gün olması tahmin ediliyor. Yağışlar, Antalya'nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri, Mersin'in batı ilçeleri, İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Çanakkale'nin güneyi ile zamanla Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Bursa, Bilecik, Antalya merkez, Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. MGM, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. 

İstanbul'da hava 14 dereceyi bulacak. Parçalı bulutlu ve öğle saatlerine kadar sağanak yağış olması tahmin ediliyor. 

Ankara 10 derece ve parçalı ve çok bulutlu. Aralıklı yağış bekleniyor. 

İzmir, 16 derece ve parçalı, çok bulutlu. Sağanak yağış beklenmesiyle birlikte yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 

HANGİ SARI VE TURUNCU KODLU UYARI ALDI?  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Amasya, Bolu, Bursa, Çanakkele, Çorum, Giresun, Hatay, Kastamonu, K.Maraş, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük ve Osmaniye için sarı kodlu fırtına ve yağış uyarısı yapıldı. 

Antalya, Aydın, Balıkesir, Mersin, İzmir, Manisa ve Muğla için turuncu kodlu uyarı yapıldı. 

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...