Evlilik öncesi eğitim programlarına yoğun ilgi

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Evlilik öncesi eğitim programlarına yoğun ilgi

YAŞAM Haberleri  / TRT Haber

Aile Bakanlığı tarafından 81 ilde verilen evlilik öncesi eğitimlerinden 1 milyondan fazla kişi yararlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye'de evlilik öncesi bilinci arttırmak için düzenli olarak programlar ve eğitimler düzenliyor.

Bu program ve eğitimlerin amacı çiftlerin evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri oluyor.

EVLİLİĞE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPILMASI AMAÇLANIYOR

Bakanlık 1031 aile eğitim programı eğiticisi ile çalışıyor. Eğitimciler aile hukuku, sağlık ve iletişim başlıkları altında eğitim veriyor. Katılımcılara kitaplar da ücretsiz veriliyor. Evlilik öncesi verilen bu eğitimler gençlerin evliliğe iyi bir başlangıç yapabilmesini sağlıyor.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlere 2013 yılından bu yana 1 milyonu aşkın kişi katıldı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...